FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Premijera drame "Život lude"

Autor: sjun
RIJEKA, 18. siječnja 2011. (Hina) - U Hrvatskome narodnom kazalištu Ivana pl. Zajca danas je najavljena premijera drame "Život lude" gruzijskog redatelja Davida Doiashvilija, nastale u koprodukciji s HKD Teatrom Rijeka.

Drama "Život lude", koja se temelji na istoimenoj zbirci kratkih priča japanskog pisca Ryunosuke Akutagawe iz 1927. godine, svoju će premijeru na velikoj sceni Hrvatskoga narodnog kazališta Ivana pl. Zajca imati u subotu, 22. siječnja.

Predstavu u kojoj glavne uloge tumače glumci Hrvatske drame Damir Orlić, Dražen Mikulić, Tanja Smoje, Edita Karađole, Jelena Lopatić, Andreja Blagojević i gost Igor Kovač predstavila je, uz redatelja, i intendantica riječkoga HNK Nada Matošević.

Pozdravila je uspješnu prvu suradnju HNK Ivana pl. Zajca i HKD Teatra Rijeka iz koje se, kako je rekla, "rodila začudno lijepa predstava koja progovara o životu i ljudskoj osamljenosti".

Gruzijski redatelj, koji je riječke kazališne daske osvojio uprizorenjem Shakespeareova "Macbetha" na prošlogodišnjemu Međunarodnom festivalu malih scena, rekao je da na sebe preuzima odgovornost za sve ono što se publici u predstavi ne bude svidjelo, a sve ono pozitivno pripisuje glumcima.

Scenograf i kostimograf je Giorgi Lapiashvili, autor glazbe Nikoloz Memanishvili, a koreograf Konstantin Purtseladze.

(Hina) xsjun ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙