FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Isplata novčane pomoći umirovljenicima

Autor: tkol
ZAGREB, 25. siječnja 2011. (Hina) - Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom priopćio je danas kako će se pomoć umirovljenicima koju daje Grad Zagreb za mjesec siječanj isplaćivati putem Hrvatske pošte od petka, 28. siječnja.

Umirovljenici koji pomoć nisu primili na kućnu adresu moći će je podići u poštanskim uredima do petka, 11. veljače.

Sukladno izmjenama i dopunama Odluke o vrstama pomoći socijalne skrbi Grada Zagreba pravo na novčanu pomoć od 1. siječnja 2005. ostvaruju umirovljenici, hrvatski državljani s prebivalištem u Gradu Zagrebu, kojima je mirovina ili mirovina i ukupni prihod jednak ili manji od 1.500 kuna mjesečno.

Radi ostvarivanja prava na novčanu pomoć umirovljenici su razvrstani u tri skupine: u prvoj su umirovljenici kojima je mirovina ili mirovina i ukupni prihod jednak ili manji od 900 kuna mjesečno. U drugoj su umirovljenici kojima je mirovina ili mirovina i ukupni prihod od 900 do 1.200 kuna, a u trećoj umirovljenici kojima mirovina ili mirovina i ukupni prihod iznose 1.200 do 1.500 kuna mjesečno.

Umirovljenici prve skupine ostvaruju pravo na 400 kuna, druge 300 kuna, a umirovljenici treće skupine na 200 kuna pomoći mjesečno.

U priopćenju se napominje kako nema retrogradne isplate pomoći, a sve dodatne informacije mogu se dobiti u Gradskom uredu za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, Nova cesta 1.

(Hina) xpp/xkt xrkor

An unhandled error has occurred. Reload 🗙