FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dan otvorenih vrata Tekstilno-tehnološkoga fakulteta

Autor: ipet
ZAGREB, 24. siječnja 2011. (Hina) - Tekstilno-tehnološki fakultet (TTF) Sveučilišta u Zagrebu proslavlja dvije velike obljetnice - dva desetljeća samostalnoga djelovanja i 50 godina sveučilišnoga studija tekstilstva trodnevnim programom koji je počeo danas Danom otvorenih vrata TTF-a.

Na tome je fakultetu danas 160 zaposlenih, na njemu studira više od 1100 studenata kojima je za studiranje osiguran radni prostor s potpuno uređenom informatičkom opremom, studenti imaju svoje udruge, vlastiti T'n'T časopis, studentski forum, a od početka prosinca prošle godine i svoj studentski restoran, rekao je dekan Darko Ujević.

Istaknuo je da je TTF po rezultatima danas vodeća znanstveno-istraživačka institucija i regionalni lider Europe u području tekstilnih tehnologija i modnoga dizajna što su, rekao je, svojim radom darovale generacije nastavnika, znanstvenika i administracije gradeći visoku razinu kulture, ugleda i tradicije tekstilstva.

Kao jedan od strateških ciljeva svoga dekanskog mandata spomenuo je promicanje kulture, visoke kvalitete rukovođenja i dijaloga na svim razinama upravljanja, a govorio je i o odličnoj suradnji s matičnim sveučilištem, mjerodavnim ministarstvom znanosti, HAZU, Hrvatskom akademijom tehničkih znanosti te s gospodarstvenicima.

Ujević je istaknuo da fakultet sudjeluje u europskim projektima FP7, EUREKA te u brojnim međunarodnim i bilateralnim projektima, a njegovi vodeći znanstvenici voditelji su 16 znanstveno–istraživačkih nacionalnih projekata, imaju 24 prihvaćena patenta, od kojih i tri međunarodno priznata te da su ostvareni i važni projekti dizajna, razvoja i proizvodnje odjeće i obuće za potrebe ministarstva unutarnjih poslova i obrane.

Uz čestitke slavljeniku prorektorica za studente i studije Blaženka Divjak govorila je o misiji Sveučilišta u Zagrebu te kulturi kvalitete i kako ju ugraditi, podsjetivši da je okvir za to Zakon o osiguravanju kvalitete u znanosti i visokom obrazovanju koji je donesen 2009. godine,

Pročelnica Odjela za akreditaciju Agencije za znanost i visoko obrazovanje Ivana Krznar kratko je predstavila nacionalni sustav vanjskog i unutarnjeg osiguranja kvalitete rekavši da je Agencija prošle godine pokrenula ponovnu akreditaciju 20 hrvatskih visokih učilišta.

Dekan i njegov prodekanski tim uručili su nagrade najboljim studentima i studenticama preddiplomskih i diplomskih studija, a svečano je otvoren i mozaik sv. Pavla - zaštitnika TTF-a , koji je izradila Blaženka Salavarda, a blagoslovio župnik župe Sv. Pavla iz Retkovca Dragutin Cerovečki.

Mozaik su zajednički otkrili dekan Ujević i professor emeritus Ivo Soljačić koji je potaknuo tu ideju i na čiji je prijedlog sv. Pavao proglašene 1997. zaštitnikom TTF-a.

(Hina) xipet ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙