FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bebićeva čestitka u povodu 19. obljetnice priznanja Hrvatske

Autor: tdel
ZAGREB, 14. siječnja 2011. (Hina) - Predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić uputio je danas čestitku hrvatskim građanima uoči 19. godišnjice međunarodnog priznanja neovisnosti Republike Hrvatske istaknuvši da je danas Hrvatska sasvim drugačija, moderna i europska država koja će ove godine zaključiti predpristupne pregovore s Europskom unijom.

"Međunarodno priznanje neovisne Hrvatske, čiju devetnaestu obljetnicu slavimo 15. siječnja, događaj koji je zauvijek odredio budućnost naše zemlje", napominje na početku čestitke predsjednik Hrvatskog sabora, dodajući da iako je gotovo trećina državnog teritorija bila okupirana, a rane zbog ubijenih, ranjenih, nestalih, izbjeglih i prognanih još itekako svježe i bolne, toga su dana kod svih hrvatskih domoljuba u zemlji i svijetu apsolutno prevladali oduševljenje i radost zbog izvjesnosti pobjede u legitimnoj borbi za slobodu i neovisnost.

U nastavku napominje kako je Hrvatska od tada nadalje nastavila neumorno grabiti velikim i odlučnim koracima prema zacrtanim ciljevima - oslobođenju zauzetog teritorija i uspostavi ustavno-pravnog poretka u međunarodno priznatim granicama, obnovi ratom razrušene zemlje te povratku izbjeglica, stabilizaciji demokracije i višestranačja, jačanju pravne države i tržišne ekonomije, učvršćenju međunarodnog ugleda države i ostvarenju članstva u svim važnim međunarodnim organizacijama i integracijama.

"Devetnaest godina kasnije Hrvatska je sasvim drugačija, moderna i europska država. Iako je još suočena s nizom problema, prije svega u gospodarstvu i pravosuđu, napredak je ipak na svim područjima života vidljiv i opipljiv, jer u svim segmentima postoje volja i odlučnost da državu uredimo kako bi ona u prvom redu bila na usluzi vlastitim građanima", navodi Bebić.

Zaključno u čestitiki ističe kako je ova obljetnica, osim toga, posebna jer ćemo ove godine zaključiti i predpristupne pregovore s Europskom unijom.

"Nakon stjecanja neovisnosti i članstva u NATO-u, time ćemo ostvariti i treći strateški cilj s početka devedesetih godina: članstvo u Europskoj uniji koje Hrvatskoj pruža veće mogućnosti za razvoj i napredak. Na dobitku će, i to je najvažnije, biti hrvatski građani. Zasluge za sve dosad postignuto pripadaju svim hrvatskim domoljubima, a posebice braniteljima", stoji u čestitki Luke Bebića.

(Hina) pp/xtdel ymc

An unhandled error has occurred. Reload 🗙