FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Obljetnica vojno-redarstvene akcije Maslenice

Autor: barn
ZADAR, 21. siječnja 2011. (Hina) - Obljetnica vojno-redarstvene akcije Maslenice, kojom je oslobođen veći dio zadarskog zaleđa, ove se godine obilježava tri dana, i to u Zadru te u općinama Novigradu, Jasenicama, Posedarju i Starigradu-Paklenici na čijem se području izvodila.

U Zadru je danas obilježavanje počelo budnicom koju je Gradska glazba izvela u središtu grada te polaganjem vijenaca na Gradskome groblju ispred glavnoga križa i na spomen-obilježju 3. bojne 4. gardijske brigade "Imotskih sokolova" u Ulici Ante Starčevića.

U zadarskome HNK večeras će biti predstavljena knjiga "Koracima istine u nadu" Udruge "Žene u Domovinskom ratu".

Sutra, na dan kada je rano ujutro počela akcija, u Kašiću i Islamu Latinskom u spomen na poginule bit će položeni vijenci, u Podpragu će se služiti misa, a poslijepodne će se održati memorijalni maraton Maslenica-Posedarje-Novigrad.

U akciji Maslenici prije osamnaest godina u tri je dana u zadarskome zaleđu oslobođeno 15-ak sela te bitne strateške točke kao što su Novsko ždrilo, zrakoplovna baza Zemunik, Zračna luka Zadar i Masleničko ždrilo, čime su ponovno spojeni sjever i jug Hrvatske, a srpski je agresor odbačen 13 kilometara od Zadra.

U tri dana poginulo je 18 hrvatskih branitelja, a ranjeno ih je 158.

(Hina) xbarn ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙