FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavljen roman o sv. Augustinu "Nemirni plamen"

Autor: pgas
SPLIT, 20. siječnja 2011. (Hina) - Roman o sv. Augustinu „Nemirni plamen“ autora Luisa de Wohla predstavljen je danas u sjedištu splitske nakladničke kuće Verbum koja je to djelo objavila u prijevodu na hrvatski jezik.

"Autor Luis de Wohl u romanu pripovijeda o obraćenju sv. Augustina od isprazna, razbludna mladića u sjajna duhovnog pisca i teologa, čovjeka koji je posve pokorio sebe, kao i protivnike Crkve - čija su literarna, filozofska i teološka remek djela bitno utjecala na zapadnu misao“, rekao je glavni urednik Verbuma Petar Balta. Podsjetio je kako je sv. Augustin najprije bio veliki grješnik, a zatim veliki obraćenik na kršćanstvo.

Po Baltinim riječima autor romana de Wohl opisuje duhovnu pozadinu života sv. Augustina i uopće burno razdoblje europske povijesti na prijelazu iz IV. u V. stoljeće kad je živio i djelovao Augustin.

„Sveti Augustin je jedna od ključnih ličnosti kršćanske povijesti i zapadne civilizacije“, istaknuo je Balta. Osim sv. Augustina u romanu su, po Baltinim riječima, opisani i likovi osoba koje su bitno utjecale na njegov život: njegova majka Monika i veliki milanski biskup sveti Ambrozije.

Balta je podsjetio kako su na hrvatski jezik već prevedena i de Wohlova djela: „Tiho svjetlo“, o životu sv. Tome Akvinskog, „Koplje“, roman o Kristovu dobu, „Radosni prosjak“, roman o sv. Franji Asiškom, i „Božja tvrđava“, roman o sv. Benediktu.

(Hina) xpgas yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙