FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Beču predstavljen roman "Virtuozi, muze i striptiz"

Autor: spuc
BEČ, 14. siječnja 2011. (Hina) - Njemački prijevod romana "Virtuozi, muze i striptiz" i CD hrvatskog pisca i pijanista Dalibora Cikojevića predstavljeni su u petak navečer u Volkstheatru u Beču.

Pijanist, izvanredni profesor i prodekan za međunarodne odnose na zagrebačkoj Muzičkoj akademiji Dalibor Cikojević povezuje u romanu "Virtuozi, muze i striptiz" šest zanimljivih, provokativnih priča iz svakodnevnog života, a sudbinu glavnih likova odredila je i usmjerila glazba. U središtu pozornosti autora su umjetnici i njihove muze.

S romanom i CD-om autor povezuje na poseban način svoj glazbeni i književni rad, rečeno je na predstavljanju.

Voditeljica internacionalnog programa austrijske izdavačke kuće Leykam u Zagrebu, koja je izdala roman, Eugenia Ehgartner označila ga je kao roman fikcije između povijesti i realnosti.

Sam Cikojević je kazao da je "ponosan na roman kojim završava trilogiju romana o glazbi".

Austrijski autor, kulturni povjesničar i medijski istraživač Josef Schweikhard ocijenio ga je kao roman u pokretu. "Likovi nisu samo zaraženi glazbom nego njome opsjednuti. To je povijesni, društveni, umjetnički jednostavno virtuozni roman", rekao je Schweikhard predstavljajući djelo.

Roman Dalibora Cikojevića je u studenome 2010. nagrađen književnom nagradom Steiermarkische Sparkasse u Grazu.

Njemačko izdanje romana "Virtuozi, muze i striptiz" objavila je izdavačka kuća Leykom International, a na njemački ga je prevela Heidi Blech-Vidulić.

Predstavljanje knjige Dalibora Cikojevića u Beču održano je pod pokroviteljstvom veleposlanstva RH u Austriji.

(Hina) xspuc ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙