FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministar Božinović posjetio vojarnu u Petrinji

Autor: ista
ZAGREB, 19. siječnja 2011. (Hina) - Ministar obrane Davor Božinović posjetio je danas vojarnu „ Pk Predrag Matanović“ u Petrinji i razgledao novoizgrađen objekt za smještaj vojnika i dočasnika, izgrađen u sklopu projekta "Hrvatske vojarne 21. stoljeća", priopćeno je iz ministarstva obrane.

Taj dvojni objekt za smještaj oko 150 vojnika i dočasnika trebao bi postati smještajni standard u svim hrvatskim vojarnama, kaže se u priopćenju. Ukupni troškovi izgradnje te nove vojarne s oko 3150 četvornih metara s 44 spavaonice, dvije učionice /kluba, osam ureda i 44 kupaonice, iznosili su oko 22,5 milijuna kuna. U izgradnji su primijenjena iskustva i standardi njemačke i američke vojske, prilagođeni hrvatskim potrebama.

Nakon obilaska ministar Božinović je kazao kako su projektom „Hrvatske vojarne 21. stoljeća“ Oružane snage RH počele stvarati uvjete za život i rad vojnika po standardima najrazvijenijih zemalja članica NATO-a. „Ovo je vrlo važan projekt koji se mora nastaviti te će se svakako i u ovoj godini morati pronaći sredstva za nastavak gradnje“, rekao je ministar i napomenuo da je projektom predviđena gradnja ukupno šest takvih smještajnih objekata.

Predviđeni troškovi izgradnje pet novih smještajnih objekata iznosit će oko 110 milijuna kuna.

Ministar je naglasio kako bez obzira na svu tehnologiju i modernizaciju ljudi ostaju i dalje glavni resurs.

Za posjeta vojarni „Pk Predrag Matanović“ zapovjednik HKoV-a general pukovnik Mladen Kruljac izvijestio je ministra kako su glavne smjernice i zadaće u razvoju Hrvatske kopnene vojske opremanje i modernizacija te izgradnja infrastrukture za podizanje standarda za život i rad pripadnika HKoV-a te opremanje i obučavanje za sudjelovanje u međunarodnim mirovnim misijama i operacijama, provedba ciljeva OS-a te uspostava učinkovita sustava obuke i izgradnja infrastrukture za obuku.

O razmještaju postrojba, smještajnim i skladišnim prostorima te infrastrukturi za obuku u vojarni ministra je izvijestio zapovjednik Gardijske motorizirane brigade brigadni general Mladen Fuzul.

Ministar Božinović se susreo i s vojnicima u vojarni, pripadnicima Gardijske motorizirane brigade HkoV-a, s kojima je razgovarao o uvjetima života i rada u vojarni, kaže se, među ostalim, u priopćenju službe za odnose s javnošću i informiranje MORH-a.

(Hina) pp yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙