FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Počela s radom Zaklada "Ivana Škreb"

Autor: dber
ZAGREB, 17. siječnja 2011. (Hina) - Zaklada za sigurnost naše djece "Ivana Škreb", koja je osnovana u spomen na djevojku Ivanu koja je prije nekoliko godina poginula na pješačkom prijelazu u Zagrebu, danas je i formalno počela s radom, a rad Zaklade je među prvima podržao zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

"Prije nekoliko godina Mirjana i Ivica Škreb ostali su bez svog djeteta, naše mlade sugrađanke, u prometnoj nesreći. Nitko im ne može izbisati bol i tugu, no nakon početnog šoka smogli su snage da pomognu drugima i na tome im zahvaljujem", kazao je Bandić u gradskoj upravi na konferenciji za novinare kojoj su nazočili i Ivanini roditelji te predstavnici nadležnih gradskih ureda.

Naglasio je kako im je svima zajednička želja prevenirati i spriječiti nove nesreće i tragedije u prometu dodatnom edukacijom svih sudionika u prometu te najavio da će se sutra u Tribinama Grada Zagreba održati okrugli stol s tom tematikom i radu Zaklade "Ivana Škreb".

"Želimo podići svijest djece i mladih o sigurnom ponašanju u prometu", kazao je Bandić dodajući da će na tribini sudjelovati predstavnici Policijske uprave zagrebačke, Hrvatskog autokluba, Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, nadležnih gradskih ureda i srodnih udruga te direktor ZET-a, ravnatelji škola, roditelji i drugi.

Iz Gradskog ureda za obrazovanje ističu kako će učiniti sve da put djece od kuće do škole bude što sigurniji, a Zaklada je, navode, jedan od oblika pomoći šire zajednice tome cilju.

Zaklada "Ivana Škreb" planira ove godine naručiti izradu stručne studije od Prometnog fakulteta u Zagrebu o (ne)sigurnosti pojedinih pješačkih prijelaza u rubnim područjima Zagreba, provesti program podizanja svijesti djece i mladih polaznika osnovnih i srednjih škola u područjima za koja će biti izrađena studija o "sigurnom ponašanju" u prometu kroz letke, brošure, magnete, majice i slično u suradnji s lokalnim školama gdje bi se održala kraća predavanja djeci i mladima na temu prometne sigurnosti u njihovom kvartu. Organizirat će i prikupljanje potpisa građana u najkritičnijim dijelovima grada da se, prema studiji Prometnog fakulteta, provedu mjere zaštite pješaka, postavljanjem primjerice "ležećih policajaca" i semafora.

Potpisivanjem pisma namjere na web adresi zaklade: www.zaklada-ivana-skreb.org svatko može postati podupiratelj tako da do 1. travnja tekuće godine uplati 500 eura ako je riječ o pravnoj osobi ili 50 eura ako je podupiratelj fizička osoba.

Ivana Škreb rođena je 20. siječnja 1984. u Zagrebu. Bila je uspješna apsolventica na Grafičkom fakultetu u Zagrebu i ostalo joj je svega nekoliko ispita do diplome. Zaklada će se u spomen na Ivanu i njezin život, vedar duh i optimizam, zauzimati da se takve nesreće ne ponavljaju, stoji, uz ostalo, na web stranici Zaklade.

(Hina) xbdj ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙