FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bandić: Areni Zagreb ne prijeti ništa

Autor: tdel
ZAGREB, 4. siječnja 2011. (Hina) - Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić rekao je danas da "Areni Zagreb ne prijeti ništa" i pozvao je Ingru da sutra otvori Arenu, a Zagrebčki holding da napravi "svoj dio posla".

Odgovarajući na pitanja novinara u povodu medijskih napisa da Ingra, koja je vlasnik, zatvorila je Arenu Zagreb jer joj Zagrebački holding nije isplatio novac za održavanje, Bandić je rekao da Zagrebački holding treba napraviti svoj dio posla, a da Ingra nema kome iznajmiti dvoranu osim Gradu Zagrebu i Republici Hrvatskoj.

"Kolege iz Zagrebačkog holdinga trebaju napraviti svoj dio posla i ja ih pozivam da se dozovu pameti, da ne rade medijski cirkus i da svako radi svoj posao", rekao je. Ingra nema kome iznajmiti dvoranu osim Gradu Zagrebu i Republici Hrvatskoj, neka "ne potežu mačka za rep" i neka se dozovu pameti, dodao je. "Svakim danom zatvorena Arena je gubitak za Ingru, Grad Zagreb i RH", istaknuo je gradonačelnik i pozvao "Ingru da sutra otvori Arenu te, ukoliko ima nekih nesporazuma, to riješe".

Nije htio odgovoriti koliki su dugovi prema Ingri rekavši da operativne troškove prati Holding i "neka to riješe". Smatra da će se sve to riješiti u dva dana.

Mediji su objavili da je djelatnicima Holdinga, pa i direktoru Arene Tomislavu Pervanu, Ingra zabranila ulaz u građevinu, da je trenutačno dvorana u hladnom pogonu do daljnjeg te da je upitno održavanje događanja tijekom siječnja.

Upitan o odluci da se kandidira za parlamentarne izbore, zagrebački gradonačelnik je odgovorio kako ima dovoljno godina i iskustva da ne napravi grešku i dovoljno energije da napravi ono što treba napraviti. Istaknuo je kako neće iskustvo koje je stekao u upravljanju Zagrebom i u predsjedničkoj kampanji "baciti u vjetar".

"Budite bez brige da ću to znati iskoristiti, ali na dobrobit građana, ne samo Zagreba već i Republike Hrvatske. Bandić nije rekao svoje zadnje", istaknuo je zagrebački gradonačelnik, odgovarajući na pitanja novinaara danas nakon sastanka s gradonačelnikom Budimpešte Istvanom Tarlosom.

(Hina) xtdel yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙