FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bandić čestitao pravoslavni Božić

Autor: tkol
ZAGREB, 4. siječnja 2011. (Hina) - U povodu pravoslavnog Božića, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić uputio je danas čestitke svim građanima pravoslavne vjere, pravoslavnom mitropolitu Eparhije zagrebačko-ljubljanske i cijele Italije episkopu Jovanu Pavloviću, protejereju Dušku Spasojeviću, arhijerejskom namjesniku i parohu zagrebačkom, te makedonskom protojereju Kirku Velinskom, parohijskom svećeniku Makedonske pravoslavne crkve u Hrvatskoj.

Rođendan Isusa Krista, koji je čudesno obilježio ljudsku povijest, trajno nas podsjeća da nikada ne smijemo iznevjeriti temeljna kršćanska i općeljudska načela savjesti i života: pravdu, istinu i jednakost – da nas, i u blagdane i u svagdane, kao pojedince i zajednicu, još čvršće povezuje vjera, nada i ljubav, navodi se u čestitki.

U gradu Zagrebu, kao i u cijeloj Hrvatskoj, upućeni smo jedni na druge, pozvani smo razvijati demokratsko društvo, međusobno se uvažavati i poštivati, širiti povjerenje i toleranciju, a iz našeg zajedničkog povijesnog kalendara i ekumenskog vrela – trebamo crpiti kulturno i duhovno nadahnuće za izgradnju zajedničke nam i sretnije budućnosti.

U ime svih građana grada Zagreba i svoje osobno – čestitam vam Božić i želim sve najbolje u novom ljetu!

Doista, Hristos se rodi!, poručuje se u čestitki zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića u povodu pravoslavnog Božića.

(Hina) xpp/xkt ynpav

An unhandled error has occurred. Reload 🗙