FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zaklada nagradila najbolje studente bibliotekarstva

Autor: mbur
ZAGREB, 10. siječnja 2011. (Hina) - Zaklada "Dr. Ljerka Markić-Čučuković" ove će godine nagrade za najbolje studente bibliotekarstva na Sveučilištu u Zagrebu dodijeliti trima studenticama - Ireni Buđi, Petri Miočić i Martini Piršljin.

Nagrada se sastoji od novčanog iznosa od 4000 kuna i povelje. Zaklada "Dr. Ljerka Markić-Čučuković", koja od 1999. djeluje pri Katedri za bibliotekarstvo Filozofskoga fakulteta u Zagrebu, jedina je zaklada u Hrvatskoj koja svake godine nagrađuje najbolje studente bibliotekarstva na Sveučilištu u Zagrebu. Od početka svojega djelovanja Zaklada je nagradila 30 studenata, od kojih većina radi u struci, a neki su i voditelji većih knjižnica.

Tu privatnu Zakladu utemeljio je pokojni dr. Frano Čučuković, u spomen na svoju suprugu, profesoricu bibliotekarstva na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.

Zakladom upravlja Zakladni odbor sastavljen od predstavnika obitelji Čučuković, nastavnika na Katedri za bibliotekarstvo i istaknutih knjižničarskih stručnaka. Nagrade će dobitnicama biti svečano uručene 14. siječnja na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.

(Hina) xmb yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙