FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Akademska donatorska večera za studente

Autor: mbur
ZAGREB, 12. siječnja 2011. (Hina) - Sveučilište u Zagrebu i Nacionalna zaklada za potporu učeničkom i studentskom standardu pripremaju 17. siječnja, u restoranu Studentskoga centra u kampusu Borongaj, akademsku donatorsku večeru kojoj je cilj prikupljanje sredstva za stipendije nove generacije studenata te promicanje važnosti potpore učeničkom i studentskom standardu u Republici Hrvatskoj.

Uz prikupljanje sredstava, cilj večere je i podizanje društvene svijesti o socijalnoj odgovornosti, poručila je prorektorica za pravna pitanja i međunarodnu suradnju Sveučilišta u Zagrebu Ksenija Turković na današnjoj konferenciji za novinare.

Pokrovitelj događanja je predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović, a uz njega se očekuju i predstavnici Vlade, Sabora, diplomatskoga zbora, rektori hrvatskih sveučilišta i drugi. Na večeri je osigurano 240 mjesta a ulaznica za dvije osobe iznosi 1000 kuna.

Akademska donatorska večera u cijelosti je posvećena promociji studenata i stipendija, kazala je Turković koja je najavila predstavljanje dostignuća uspješnijih studenata.

Tako će se predstaviti mladi operni pjevači, studentica koja je izradila robota, nagrađeni informatičari, student dizajna koji je na međunarodnom natjecanju pobijedio među 2500 drugih kandidata i brojni drugi. Nastupit će i studenti Muzičke akademije, Zagrebački bogoslovni oktet, pjevački zbor Pravnog fakulteta i drugi.

Cijeli događaj održat će se u studentskoj menzi, na "studentski način", kazala je Turković napomenuvši da će se jesti hrana sa studentskog menija.

Predsjednica Upravnog odbora Nacionalne zaklade Lidija Gašparović podsjetila je da je akademska donatorska večera pokrenuta na inicijativu te Zaklade, kojoj je cilj da ona postane tradicija.

Ravnatelj Zaklade Davor Babić napomenuo je da je natječaj za 800 studentskih stipendija otvoren do 15. siječnja, istaknuvši da se posebno stipendiraju deficitarne struke poput strojarstva, elektrotehnike, profesora matematike, fizike i dr.

(Hina) xmb ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙