FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zaklada 'Hrvatska za djecu' organizirala zimovanje

Autor: ista
ZAGREB, 7. siječnja 2011. (Hina) - Ministar obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti i predsjednik Upravnog odbora Zaklade „Hrvatska za djecu“ Tomislav Ivić posjetio je danas Dom Crvenog križa na Sljemenu, u kojem je stotinu djece na zimovanju u sklopu Projekta Zaklade „Ljetovanja i zimovanja djece“, priopćeno je iz Ministarstva.

Pozdravljajući ih u ime premijerke Jadranke Kosor, ministar Ivić istaknuo je zasluge predsjednice Vlade i utemeljiteljice Zaklade „Hrvatska za djecu“ za pokretanje i provedbu ovog projekta, koji se uspješno realizira na zadovoljstvo brojne djece kojima je tijekom 2010. omogućeno besplatno ljetovanje, a potom i zimovanje u pratnji djelatnika Gradskog odbora Crvenog križa Zagreb i njihovih stručnih suradnika.

Navedeni projekt namijenjen je djeci iz višečlanih obitelji i slabijeg imovinskog stanja, a obuhvaćeno je 900 djece iz cijele Hrvatske, od kojih je njih oko 700 ljetovalo u Novom Vinodolskom u četiri smjene tijekom srpnja i kolovoza, a preostalih 200 provodi zimovanje od 2. do 9. siječnja u Domu Crvenog križa Zagreb na Sljemenu i u Novom Vinodolskom.

Na Sljemenu su uglavnom djeca iz Šibensko-kninske i Primorsko-goranske te Istarske županije, dok su u Novom Vinodolskom djeca iz kontinentalnih krajeva.

Projekt u cijelosti financira Zaklada „Hrvatska za djecu“ te su za provedbu kulturnih, obrazovnih, športskih i rekreacijskih sadržaja osigurana sredstva od oko 1,25 milijuna kuna.

Zaklada provodi i vikend programe s djecom iz obitelji s petero i više djece, čime je obuhvaćeno oko 2000 djece osnovnoškolske dobi iz višečlanih obitelji te je za tu namjenu osigurano 740 tisuća kuna, a tijekom 2010. godine osigurane su i novčane potpore za 33 obitelji u ukupnom iznosu od oko 200 tisuća kuna.

Uz to, Zaklada osigurava stipendije za učenike i studente koje je u 2010./2011. godini ostvarilo oko 1500 stipendista, za što je osigurano više od 12 milijuna kuna, a u planu su i drugi projekti s ciljem provedbe Nacionalne populacijske politike, navodi se, uz ostalo, u priopćenju Ministarstva.

(Hina) xpp ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙