FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministar Biškupić čestitao 100. obljetnicu HND-a

Autor: tmar
ZAGREB, 17. prosinca 2010. (Hina) - Ministar kulture Božo Biškupić čestitao je danas Hrvatskomu novinarskom društvu, njegovu predsjedniku i članovima te svim hrvatskim novinarima 100. obljetnicu osnutka krovne udruge novinarske struke čiji su djelatnici, ističe se u priopćenju, tijekom protekloga stoljeća postali sinonim i jamstvo kontinuiranog očuvanja objektivne slike aktualnih društvenih događaja.

"Na tragu takvog opredjeljenja hrvatski se novinari i danas susreću s izazovom kako slijediti strogo zacrtane profesionalne postulate temeljene na načelima etičnosti, slobode javnoga mišljenja i izražavanja te dostupnosti informacija. Tražeći odgovore na temeljna moralna i egzistencijalna pitanja modernoga čovjeka, mediji ukazuju na najvažnije događaje naše prošlosti i sadašnjosti. U tome su članovi HND-a nastojali bez obzira na turbulentna zbivanja i brojne objektivne okolnosti što su utjecale na društveno-politički karakter našega prostora u proteklih sto godina", ističe u priopćenju ministar Biškupić.

Dodaje kako je zato "od neprocjenjive važnosti osiguranje potpunih i neograničenih medijskih sloboda te novinarske samostalnosti".

"Gradeći referentni prostor za komentiranje i vrednovanje društvene stvarnosti i svih njezinih slojevitosti, Društvo je – i u sklonim i u manje sklonim vremenima – beskompromisno skrbilo kako za očuvanje temeljnih etičkih načela struke tako i za stvaranje i širenje prostora slobode. Društvene i kolektivne, ali i one osobne i duhovne slobode, gdje je svakome pripadniku ceha dano da se, znajući snagu pisane riječi, njima ne razmeće, nego ih promišljeno koristi za vjernu reprodukciju objektivne stvarnosti, ali i kao ubojito sredstvo socijalne kritike", navodi u čestitki ministar Biškupić u povodu 100. obljetnice Hrvatskoga novinarskog društva.

(Hina) xpp/xmt ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙