FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Joachim Palden Trio otvara novu sezonu AKF-a

Autor: vlar
ZAGREB, 13. siječnja 2011. (Hina) - Nastupom poznatog austrijskog jazz trija, u sastavu Joachim Palden, Dana Gillespie i Sabine Pyrker, Austrijski kulturni forum (AKF) otvara sutra svoju novu kulturnu sezonu u Hrvatskoj.

Pijanist Joachim Palden jedan je o najpoznatijih europskih interpretatora bluesa i boogie-woogiea, a sa svojim triom nastupit će u zagrebačkom BP klubu 14. i 15. siječnja, rečeno je u AKF-u.

AKF će ovoga mjeseca organizirati i gostovanje poznatog austrijskog diplomata Wolfganga Petrischa. Bivši posebni izaslanik Europske unije za Kosovo i bivši visoki predstavnik međunarodne zajednice za Bosnu i Hercegovinu 25. siječnja će s uglednim europskim sugovornicima raspravljati o svojoj novoj knjizi "Bruno Kreisky: biografija".

Do travnja AKF planira više koncerata i predavanja kojima će obilježiti 100. obljetnica smrti Gustava Mahlera i 200. obljetnica rođenja Franza Liszta.

Mahlerova obljetnica obilježit će se u ožujku u zagrebačkom kinu Tuškanac filmskom projekcijom, predavanjem i plesnim nastupom, dok će obilježavanje godine Franza Listza početi u Dubrovniku četveroručnim klavirskim koncertom bečkog dua Osserger /Marantos u povodu feste sv. Vlaha.

AKF će se pridružiti i obilježavanju 140. godišnjice Zagrebačke filharmonije. Tim povodom 18. veljače u dvorani Vatroslava Lisinskog renomirani austrijski jazz glazbenik i dirigent Sigi Feigl ravnat će zajedničkim koncertom HGM Jazz Orkestra i Zagrebačke filharmonije.

U Austrijskom kulturnom forumu 20. siječnja planiraju otvorenje izložbe "Companions" hrvatskog slikara Željka Jančića Zeca, koji živi u Beču. Riječ je o multimedijalnom umjetniku koji je već imao nekoliko izložaba u Europi i Americi, a u Zagrebu će 19. siječnja održati kreativnu radionicu za djecu "Dunav nas spaja".

Od 3. ožujka bit će otvorena i izložba Alfonsa Pressnitza, mladog austrijskog slikara i dobitnika nagrade "Anton Faistauer", koji svojim impresivnim slikama i kolažem propituje pojam idiličnog, navode u Austrijskom kulturnom forumu.

(Hina) xvl ymc

An unhandled error has occurred. Reload 🗙