FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Forum listopad-prosinac 2010.

Autor: Ana Todoric
ZAGREB, 4. siječnja 2011. (Hina) - Iz tiska je upravo izišao Forum listopad-prosinac 2010. mjesečnik Razreda za književnost Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (HAZU), s tekstovima istaknutih hrvatskih autora i nekoliko prijevoda.

U spomenutom trobroju akademik Slobodan Novak objavio je priču "Da sjednemo?", Dubravko Detoni dnevničke zapise "Prevelika lijepost života", akademik Luko Paljetak tekstove o Robinu Hoodu anonimnih autora iz 15. i 16. stoljeća.

Slijede tekstovi i drugih poznatih autora Delimira Rešickog, akademika Ante Stamaća, književnika Zvonimira Majdaka, Mirka Marjanovića, Darka Gašparovića te nekoliko prijevoda suvremenih mađarskih autora.

Objavljen je i prijevod Tomislava Sabljaka o Retorici i Poetskoj drami T.S. Eliota.

Nikica Mihaljević piše o domovinskim književnicima u londonskoj Novoj Hrvatskoj a Rasim Mahmutćehajić o tajni Hasanaginice.

Mjesečnik donosi nekrologe o nedavno preminulim akademicima Rafaelu Bogišiću i Aleksandru Flakeru a objavljeni su i tekstovi iz književne, glazbene i likovne kritike Ivana J. Boškovića, Irene Paulus i Ivice Župana.

(Hina) xta ynpav

An unhandled error has occurred. Reload 🗙