FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HSP: odlaze ministri bez potpore unutar HDZ-a

Autor: aspa
ZAGREB, 16. prosinca 2010. (Hina) - Predsjednik Hrvatske stranke prava (HSP) Danijel Srb rekao je da je najavljena rekonstrukcija hrvatske Vlade "s jedne strane iznuđena a s druge strane Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) će se riješiti onih ministara koji nemaju unutarstranačku potporu".

Govoreći na konferenciji za novinare Srb je naglasio da će za imenovanje novih ministara kriterij biti potpora unutar stranke, a ne sposobnost.

Osobno ne vjerujem da bi se u uvom trenutku HDZ mogao odreći ministra Božidara Kalmete koji ima jaku unutarstranačku potporu iako je bio jak pritisak javnosti na njega, istaknuo je.

Jučer su spominjana imena ministra finacija, obrane, kulture i vjerovatno će se u tom krugu, uz možda još jednog ministra završiti rekonstrukcija Vlade, ocijenio je.

Prema njegovim riječima "hrvatska Vlada nema više ni legitimitet ni kredibilitet" dodavši da je "osoba koja je sastavila ovu Vladu u austrijskom pritvoru a mandati u Saboru dobiveni su novcem izvučenim nezakonito iz državnih poduzeća".

Upitao se kakav kredibilitet ima svaki onaj ministar iz čijeg se portfelja neki direktor državnog poduzeća nalazi ili u Remetincu ili je predmet istrage USKOK-a. Istaknuo je i da potpora Vladi ovisi i o potpori manjinskih zastupnika u Saboru a koji su, kako je rekao, birani s oko 500 glasova hrvatskih birača. Način na koji se sadašnja situacija može riješiti jest formiranje Vlade s punom potporom hrvatskih građana, točnije izbori koji bi dali Vladi legitimitet, smatra Srb.

Sljedeća, 2011. godina bit će izborna i izoštrit će se sukobi između političkih opcija, ocijenio je i naglasio da se boji da će biti loša za hrvatsko gospodarstvo te da su najave o blagom rastu hrvatskom gospodarstvu preoptimistične i nemaju realnu utemeljenost.

Sadašnji unutarstranački sukobi u HDZ-u dovode do toga da HSP-u prilaze mnogi simpatizeri HDZ-a te se HSP stabilizirao i bilježi rast popularnosti.

(Hina) xaš ynpav

An unhandled error has occurred. Reload 🗙