FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Splitski HSP protiv prodaje Hajduka

Autor: zjur
SPLIT, 15. prosinca 2010. (Hina) - Splitska Hrvatska stranka prava (HSP) protivi se prodaji Nogometnog kluba Hajduka jer ga smatra vlasništvom građana, a ne pojedinaca te poziva grad, gradske vijećnike i navijače da se odupru prodaji toga 100 godina starog kluba, rekli su danas na konferenciji za novinare predstavnici te stranke.

HSP će u petak, za kada je sazvana sjednica Gradskog vijeća, tražiti da se s dnevnog reda sjednice izbaci točka o prodaji Hajduka te da se amandmanom uvrsti točka dnevnog reda o raspisivanju referenduma o prodaji upravljačkih prava nad Hajdukom, rekao je predsjednik splitskoga HSP-a i gradski vijećnik Hrvoje Tomasović i upitao kome se on prodaje i zašto.

Splitski pravaši prozvali su gradski SDP i HDZ zbog šutnje o prodaji kluba, ističući da bi zato trebali snositi dio odgovornosti. Budući da sumnja da te dvije stranke surađuju s gradonačelnikom, HSP ističe da je on jedina prava oporba u Splitu.

U polugodišnjemu financijskom izvješću, koje su pravaši tražili i dobili od predsjednika Hajduka Joška Svaguše, navodi se da je "utvrđen operativni gubitak od 11 milijuna kuna za prvih šest mjeseci ove godine", a do kraja godine, istaknuli su pravaši, manjak će biti "daleko veći".

Spominjući financijske teškoće grada, rekli su da će u gradskoj blagajni do kraja godine biti manjak od 230 milijuna kuna.

Pitamo se kako će gradonačelnik u petnaest dana do kraja godine namaknuti 230 milijuna kuna kada znamo da je punjenje proračuna slabo, a neće moći ni pozajmiti novac jer je grad već prezadužen, rekao je Tomasović.

(Hina) xzjur yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙