FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Srb o raspuštanju vukovarskoga gradskog vijeća

Autor: gvin
VUKOVAR, 30. prosinca 2010. (Hina) - Vukovarsko Gradsko vijeće raspušteno je jer HDZ nije uspio sudjelovati u vlasti, ocijenio je danas na konferenciji za novinare u Vukovaru predsjednik HSP-a Danijel Srb koji smatra da je raspuštanju prethodila formalna gradska koalicija SDSS-a s HDZ-om i HSP-om "Dr. Ante Starčevića", a onda se SDSS priklonio vijećnicima SDP-a.

U iščekivanju izbora za gradsko vijeće, istaknuo je Srb, HSP će razotkrivati koalicijsku politiku HDZ-a i SDSS-a koja je i u gradu Vukovaru kao i na državnoj razini vodila zadovoljavanju interesa SDSS-a.

U gradu Vukovaru statutarnom je promjenom uvedena u službenu uporabu ćirilica“, rekao je Srb te dodao da je na državnoj razini zakonskom promjenom omogućeno da „SDSS de facto trajno daje tri saborska zastupnika“ kao predstavnika srpske nacionalne manjine. Srb smatra da se pogodovalo SDSS-u i promjenama ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina te da će se ubuduće pokazati da taj zakon vodi diskriminaciji pri zapošljavanju.

Smatra da se SDSS-u pogodovalo i odlukom o otkupu stanova pod povoljnim uvjetima negdašnjim nositeljima stanarskog prava koji su 1991. napustili Hrvatsku.

Predsjednik vukovarsko-srijemskog HSP-a Mladen Leovac ocijenio je da uopće nije bilo razloga za raspuštanje gradskog vijeća te da je to, kako je ocijenio, bezobrazluk koji će izazvati nepotrebne troškove za nove izbore.

Leovac je pozvao USKOK da ispita financiranje političkih stranaka na lokalnoj razini, rekavši da „treba hobotnicu početi tući i po krakovima“, a neka se to najprije učini u Vukovaru i Vukovarsko-srijemskoj županiji.

Predsjednica vukovarskog HSP-a Kristina Bartolić-Smodej najavila je da će HSP na zbore za gradsko vijeće izići samostalno.

Vlada je raspustila gradsko vijeće 9. prosinca 2010. i imenovala povjerenicu Ivanu Azenić-Dubravčić koja u roku od tri mjeseca mora pripremiti izbore za novo vijeće.

(Hina) xgvin yvkn

(Hina)

An unhandled error has occurred. Reload 🗙