FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: zmat
ZAGREB, 3. siječnja 2011. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja do 21 sat.

ZAGREB - Šveđanka Maria Pietilae-Holmner startat će kao prva u utrci slalomašica za Svjetski kup koja će se održati u utorak za Sljemenu, odlučeno je na ždrijebu održanom na Trgu bana Jelačića. Druga će sa starta krenuti dvostruka pobjednica Zagreba i pobjednica tri ovosezonska slaloma, Austrijanka Marlies Schild, a treća prošlogodišnja pobjednica sljemenske utrke, Francuskinja Sandrine Aubert.

Na utrci na Sljemenu nastupit će tri hrvatske predstavnice, a prva će sa starta krenuti Ana Jelušić sa startnim brojem 18. Sofija Novoselić krenut će kao 65., a Tea Palić kao 65. Na utrci će sudjelovati 66 skijašica.

Prva utrka slaloma počinje u 15 sati, a druga u 18.

CHENNAI - Hrvatski tenisač Ivan Dodig plasirao se u 2. kolo ATP turnira u Chennaiju, on je u susretu 1. kola svladao Brazilca Marcosa Daniela sa 6-2, 6-2 nakon sat i 10 minuta igre. Dodig će u 2. kolu igrati protiv pobjednika susreta između prvog nositelja, Čeha Tomaša Berdycha i Portugalca Frederica Gila.

CHENNAI - Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić otvorio je Novu godinu porazom. Čilić je u susretu prvog kola ATP teniskog turnira u Chennaiju izgubio od Japanca Keia Nishikorija 6:4, 6:7 (0), 2:6. Čilić je u indijskom Chennaiju, bivšem Madrasu, slavio 2010. i 2009. godine, no ovoga puta zapeo je već u prvom kolu. Nakon dva sata i 33 minuta 98. tenisač svijeta je stigao do druge pobjede protiv Čilića u tri međusobna ogleda. Japanac je slavio i lani na US Openu nakon pet setova i pet sati igre.

DOHA - Hrvatski tenisač Antonio Veić uspješno je prošao kvalifikacije na ATP turniru u Dohi, Veić je u posljednjem kolu kvalifikacija svladao srpskog igrača Iliju Bozoljca sa 5-7, 7-6 (3), 6-4.

TUCUMAN - Španjolac Carlos Sainz (Volkswagen) pobjednik je druge etape ovogodišnjeg izdanja "Relija Dakar" vožene od Cordobe do Tucumana u Argentini u dužini od 764 kilometara. Sainz je u drugoj etapi bio 1:03 minute brži od prvog pratitelja, Kataranina Nassera Al-Attiyaha (Volkswagen), te 1:34 od trećeg Francuza Stephanea Peterhansela (BMW). U ukupnom redoslijedu vodi Sainz sa 3:05 minute ispred Peterhansela i 3:19 ispred Al-Attiyaha.

Hrvatski vozač Dražen Ćurić (Mitsubishi) sa suvozačem Mađarom Albertom Hornom u drugoj je etapi zauzeo 31. mjesto sa 40:40 minuta zaostatka za Sainzom, te je u ukupnom redoslijedu 30. sa 1:16:42 sata slabijim vremenom od Španjolca.

U konkurenciji motociklista pobjednik druge etape je Francuz Cyril Despres koji vodi i u ukupnom redoslijedu.

INNSBRUCK - Austrijanac Thomas Morgenstern pobjednik je trećeg natjecanja skijaša skakača na novogodišnjoj turneji "Četiri skakaonice" koje je danas održano u Innsbrucku i uoči posljednjeg ispita u Bischofshofenu vodi u ukupnom poretku sa 27,3 bodova više od Švicarca Simona Ammanna koji je danas bio peti. Morgenstern je slavio sa skokovima od 129,5 i 126,5 metara sakupivši 266.5 bodova. Drugo mjesto je osvojio Poljak Adam Malysz sa skokovima od 128 i 123 metara, dok je treći bio Norvežanin Tom Hilde sa skokovima od 127,5 i 122 metara. Pobjednik natjecanja u Garmisch-Partenkirchenu Švicarac Simon Ammann bio je peti (128/122m), a Finac Matti Hautamäki (125/123,5m) peti.

Morgenstern nakon pobjede u Oberstdorfu i Innsbrucku, te 14. mjesta u Garmisch-Partenkirchen vodi na novogodišnjoj turneji sa 681.7 bodova, na drugom mjestu je Švicarac Simon Ammann sa 654.4 bodova, dok je na trećoj poziciji Poljak Malysz sa 638.8 bodova.

Posljednje, četvrto natjecanje održat će se 6. siječnja u Bischofshofenu.

Morgenstern vodi i u ukupnom poretku Svjetskog kupa sa 823 boda, na drugom mjestu je Austrijanac Andreas Kofler sa 561 bodom, a treći je Ammann sa 511 bodova.

MILANO - Mladi talijanski napadač i član Manchester Uniteda, 19-godišnji Federico Macheda ostatak će ove sezone provesti na posudbi u Sampdoriji u koju je stigao kao zamjena za Antonija Cassana koji je preselio u Milan.

"Macheda će s lakoćom popuniti prazninu koju je ostavio Cassano. U ovih pet mjeseci ćemo nastojati dobro se odnositi prema njemu, a entuzijazam momčad se zbog Machedina dolaska udeseterostručio", rekao je predsjednik Samdorije Riccardo Garrone.

Cassano je napustio Sampdoriju upravo zbog sukoba s predsjednikom Garroneom u listopadu nakon čega ga je klub suspendirao.

KOLN - Portugalski nogometni stručnjak Jose Mourinho proglašen je najboljim klupskim trenerom u 2010. godine u izboru Međunarodnog nogometnog instituta za povijest i statistiku (IFFHS) iz Kolna. Mourinhu je ovo treća nagrada u izboru kojeg IFFHS provodi od 1996. godine. Slavio je i 2004. i 2005. godine. U izboru IFFHS-a sudjelovali su mediji iz 86 država, a Mourinho je bio je proglašen najboljim u 63 različite zemlje. Mourinho je prošle godine s Interom osvojio Ligu prvaka, talijansko prvenstvo i talijanski Kup i na koncu je slavio sa 294 bodova. Drugo mjesto je osvojio Barcelonin trener Pepe Mourinho sa 188 bodova, dok je treći bio trener Bayerna Louis van Gaal sa 75 bodova.

(Hina) xzm yzm

An unhandled error has occurred. Reload 🗙