FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

Autor: djan
ZAGREB, 31. prosinca 2010. (Hina) - Pregled zanimljivosti iz svijeta:

SAN FRANCISCO - Facebook je nadmašio Google i postao najposjećenija internetska stranica u Sjedinjenim Državama u 2010. godini, objavila je tvrtka za praćenje prometa na internetu Experian Hitwise u četvrtak. Posjeti Facebooku, najvećoj internetskoj socijalnoj društvenoj mreži, iznosili su 8,9 posto svih internetskih posjeta u SAD-u ove godine. Google je na drugom mjestu sa 7,2 posto, a treći je Yahoo Mail s 3,85 posto. Međutim, kada bi se u obzir uzele sve stranice u vlasništvu Googlea, najvećeg internetskog pretraživača, ta bi tvrtka ipak zadržala prvo mjesto s 9,85 posto svih internetskih posjeta. Facebook je bio i najpretraživaniji pojam godine. Na njega se odnosilo 3,5 posto svih internetskih pretraga u SAD-u ove godine, što je čak 200 posto više nego lani.

BERLIN - Provalnik koji je zaspao usred pljačke agencije za zapošljavanje u mjestu Ahaus na zapadu Njemačke, morat će dobro razmisliti o promjeni zanimanja. Računala, hranu i poslastice, dio plijena što ga je otuđio u agenciji koju je pokušao opljačkati, 26-godišnji muškarac već je bio prenio do svog doma, a zatim se vratio po ostatak. Međutim, savladali su ga alkohol i droga pa je zaspao. Probudio se s lisičinama na rukama, objavila je policija.

LONDON - Britanska kraljica Elizabeta postala je prabaka jer je supruga njezina unuka Petera Phillipsa rodila djevojčicu, objavila je u četvrtak Buckinghamska palača.

Peterova supruga Autumn, Kanađanka, rodila je u srijedu. "Kraljica, vojvoda od Edinburgha, princeza Ann, kapetan Mark Phillips i Autumnina obitelj obaviješteni su i oduševljeni novostima. Djetetovo ime uskoro će biti objavljeno", kaže se u priopćenju. Djevojčica je dvanaesta u redu za nasljeđivanje britanskog prijestolja. Peterova sestra Zara postala je teta, a prošli je tjedan kraljevska obitelj objavila da će se ona udati za ragbijaša Mikea Tindalla. Peter i Autumn Phillips žive u Hong Kongu gdje on radi za Royal Bank of Scotland.

AMSTERDAM - Nizozemska pop-zvijezda Bobby Farrell, pjevač nekad vrlo popularne skupine Boney M, preminuo je u Rusiji u 61. godini, objavio je u četvrtak njegov agent u Amsterdamu. Jedini muški član četveročlane skupine, poznat po duboku glasu i žustrim plesnim pokretima, preminuo je u hotelskoj sobi u Sankt Peterburgu, kazao je John Seine. Uzrok smrti za sada nije poznat. Farrell i njegov prateći band u srijedu su svirali u ruskome gradu, a trebali su nastaviti put u Italiju. Disko-band Boney M osnovao je njemački producent Frank Farian 1975., a grupa je najveći uspjeh doživjela potkraj sedamdesetih godina u doba disko-muzike. Neke od najpoznatijih uspješnica bile su "Ma Baker", "Daddy Cool", "Sunny", "Rivers of Babylon" i brojne druge.

WASHINGTON - Američka udruga za zaštitu prirode će 31. prosinca podijeliti 50.000 prezervativa sa slikama životinja kojima prijeti istrebljenje, u nastojanju da potaknu javnost na razmišljanje o poražavajućem učinku sve većeg broja stanovnika našeg planeta na okoliš. Više do 600 volontera iz Centra za biološku raznolikost diljem SAD-a distribuirat će neobične prezervative na Staru godinu kada je njihova uporaba, prema podacima kojima raspolaže ekološka organizacija, najveća. U priopćenju stoji da se stanovništvo Zemlje gotovo udvostučilo od 1970. te da će uskoro na našemu planetu živjeti gotovo sedam milijarda stanovnika. "Povećanje broja stanovnika i masovni konzumerizam koji ga prati, iscrpljuje ograničene prirodne izvore na Zemlji, djelujući sve više na biljne i životinjske vrste, od kojih su mnoge na rubu istrebljenja", stoji u priopćenju organizacije. Centar za biološku raznolikost već je distribuirao više od 350.000 prezervativa na kojima su slike životinjskih vrsta koje su bile osobito ugrožene tijekom 2010.

(Hina) xdj ydj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙