FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

Autor: djan
ZAGREB, 18. prosinca 2010. (Hina) - Pregled zanimljivosti iz svijeta:

LOS ANGELES - Lijes u kojemu je bilo tijelo Leeja Harveyja Oswalda, ubojice američkoga predsjednika Johna Kennedyja, prodan je za 87.468 dolara (483.000 kuna) na internetskoj dražbi u Kaliforniji, objavila je aukcijska kuća Nate D. Sanders. Ime kupca nije objavljeno. Jednostavan i jeftin lijes izrađen od borovine bio je osamnaest godina pod zemljom, a onda je 1981. obavljena ekshumacija zbog glasina da u grobu umjesto Oswalda leži jedan sovjetski špijun. Nakon identifikacije, kojom je utvrđeno da je u lijesu doista bio ubojica 35. američkog predsjednika, tijelo je položeno u drugi lijes i ponovo pokopano. "Originalni lijes je u lošem stanju", zbog utjecaja vlage, priznala je Laura Yntema, direktorica dražbovne kuće. Kako piše internetska stranica Dallas News, lijes je nakon ekshumacije prodan pogrebnom poduzeću Baumgardner u Fort Worthu. Lee Harvey Oswald optužen je za ubojstvo Johna Kennedyja u Dallasu 22. studenoga 1963., a ubio ga je dva dana kasnije Jack Ruby dok ga policija sprovodila iz policijskog pritvora u okružni zatvor. Različita povjerenstva za istragu potvrdila su da je Oswald pucao u predsjednika, ali mnoge teorije urote govore da u tom atentatu nije bio jedini napadač.

PRAG - Češki student izvukao je pouku iz toga što je na brzinu pogledao dobitne brojeve na lutriji, poderao uplaćeni listić i bacio ga u smeće. Nakon što je pogrešno usporedio svoj listić i dobitne brojeve iz prethodnog kola, 20-godišnjak je listić poderao i bacio, a tek je sljedeći dan ustanovio da je imao dobitnu kombinaciju za novčani iznos od oko 52.000 dolara. Sreća je, ipak, bila na njegovoj strani kada je mahnito pretraživao smeće: našao je, naime, sve poderane komade listića i češka lutrija priznala ga je kao dobitnika, prenosi u petak novinska agencija ČTK. Dobivenim novcem majci planira majci kupiti novi automobil, a ostatak sačuvati za kupnju stana, prenijela je češka lutrija.

VATIKAN - U Vatikanu je u petak osvijetljeno božićno drvce koje je, ustvrdio je papa Benedikt XVI., posječeno "bez štete za šumu". Trideset i četiri metra visoka norveška smreka, stara 93 godine, stigla je iz grada Lusona, iz alpske pokrajine Alto Adige na sjeveroistoku Italije. Zahvalivši gradskom izaslanstvu, Benedikt XVI. je prije toga rekao da je smreka rasla na visini od 1500 metara i da je posječena bez štete za okoliš. Stajat će uz jaslice u središtu Trga svetog Petra do kraja božićnih blagdana, rekao je Papa. "Božićno drvo obogaćuje simboliku jaslica koje nose poruku bratstva i prijateljstva, poziva nas na jedinstvo i mir, na to da napravimo mjesta za Boga u našem životu i društvu", dodao je Benedikt XVI. Uz veliko, glavno drvo, lusonske su vlasti također darovale 50 manjih božićnih drvaca, kojima će se ukrasiti ostali dijelovi Vatikana.

LOS ANGELES - To što je Shakespeare rijetko pisao svoja djela u nastavcima nije spriječilo Hollywood da planira nastavak "Zaljubljenog Shakespearea", filma o ljubavnom životu književnog velikana koji je autorima donio sedam Oscara. Po priopćenju objavljenu u Los Angelesu, Miramax Film i Weinstein Co. dogovorili su se da snime nastavak te romantične komedije koja je 1999. osvojila Oscara za najbolji film, kao i nastavke filmova "Zločesti Djed Mraz" i "Kockari". Dogovor je postignut pošto je skupina ulagača u prosincu otkupila Miramax, koji su utemeljili Bob i Harvey Weinstein i onda prodali Disneyju, od tog konglomerata za 660 milijuna dolara. "Zaljubljeni Shakespeare" bio je jedan od najvećih uspješnica Miramaxa i pretvorio ju je u tvrtku koja osvaja Oscare. Na osnovi dogovora filmske tvrtke moći će također raditi na nastavcima "Dnevnika Bridget Jones" i "Od sumraka do zore".

LOS ANGELES - Larry King, slavni 77-godišnji voditelj programa "Larry King Live" na CNN-u na kojem je intervjuirao slavne osobe, uključujući i sve američke predsjednike od Richarda Nixona na dalje, u četvrtak navečer je "odradio" svoj posljednji show. U svoju posljednju emisiju pozvao je kolege sa suparničkih TV kanala, uključujući voditelje vijesti Briana Williamsa i Katie Couric, slavnu Barbaru Walters, Ryana Seacresta i Billa Mahera, a pojavio se i guverner Kalifornije Arnold Schwarzenegger koji je u toj najvećoj američkoj saveznoj državi 16. prosinca proglasio "Danom Larryja Kinga". Američki predsjednik Barack Obama uputio mu je poruku u kojoj izražava svoje divljene prema "jednom od divova TV-a i nevjerojatnoj karijeri". Među gostima su bili i Kingova sedma supruga Shawn te djeca, 11-godišnji Chance i 10-godišnji Cannon. Odjeven u crnu košulju, s crvenom kravatom i crvenim tregerima, Larry King je odradio jedan kratki intervju s Billom Clintonom koji se javio iz svog stana u Arkansasu, nakon čega se iz San Francisca direktno uključio Tony Bennet i zapjevao mu klasik "The Best is Yet to Come". King odlazi pošto se u posljednje vrijeme smanjila glednost njegove emisije, a njegov će termin na CNN-u preuzeti Britanac Piers Morgan, bivši urednik tabloida i voditelj u televizijskim reality emisijama.

(Hina) xdj ydj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙