FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

Autor: nles
ZAGREB, 28. prosinca 2010. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 4,30 sati:

GAREŠNICA - Tridesetpetogodišnji muškarac pucnjem iz pištolja usmrtio je jučer u Garešnici svoju 53-godišnju maćehu, nakon čega je počinio samoubojstvo, izvijestila je sinoć nakon obavljenog očevida Policijska uprava bjelovarsko-bilogorska. Policiji motiv tragedije još uvijek nije poznat, ali se na temelju prikupljenih saznanja sumnja da su je prouzročili poremećeni obiteljski odnosi između počinitelja i žrtve. Nesreća se dogodila u stanu u Ulici Vladimira Nazora 19a u Garešnici gdje je 35-godišnji Alen K. oko 14,20 sati pucajući iz pištolja, za koji nije imao dozvolu, usmrtio svoju 53-godišnju maćehu Gordanu K., a odmah zatim i sebe. Tijela s vidljivim tragovima nasilne smrti pronašla je, nakon dojave, policija u 14,39 sati, a nakon očevida prevezena su na Odjel patologije bjelovarske bolnice.

ZAGREB - Sinoć u 19,36 sati na autocesti A4 kod čvora Sveta Helena u smjeru Zagreba teretno vozilo naletjelo je na starijeg muskarca prilikom izlaska iz osobnog vozila prilikom čega je muškarac smrtno stradao, izvijestila je policija. Od 20,40 sati zbog očevida je zatvorena autocesta A4 od čvora Sveta Helena u smjeru juga, a odvija se preko Zeline i brze ceste za Vrbovec.

ZAGREB - Godišnja izložba ostvarenja hrvatskih arhitekata u 2010., na kojoj su predstavljeni i najbolji arhitektonski radovi nagrađeni u ovoj godini, otvorena je sinoć u Društvu hrvatskih arhitekata u Zagrebu, a nakon što je u studenom bila izložena i u Splitu. Na izložbi je predstavljeno 86 realiziranih autorskih ostvarenja u kojima je sudjelovalo oko 150 suradnika. Tu izložbu Udruženje hrvatskih arhitekata (UHA) organizira od 1984. godine te je tradicionalno neselektirana, odnosno, prepuštena autoselekciji samih arhitekata koji svoje radove prijavljuju. Izložbu je otvorio predsjednik Društva arhitekata Zagreb Damir Ljutić, koji se zauzeo za poticanje arhitektonske scene, zaželjevši da iduća godina bude uspješnije od ove. Po riječima Vanje Ilić, voditeljice stručnog savjeta i dopredsjednice UHA-e, ove je godine izloženo dvostruko manje radova nego lani a što je posljedica gospodarske krize u zemlji. Kvaliteta radova je ista kao i lani, no broj radova je znatno manji, rekla je. Najavila je za siječanj otvorenje izložbe nagrađenih arhitektonskih radova od 1990. do 2010., odnosno, fotografije tih arhitektonskih ostvarenja danas. Na izložbi u Društvu hrvatskih arhitekata mogu se vidjeti brojna ostvarenja razvrstana u nekoliko tipologija - obiteljske kuće, višestambene zgrade, poslovne i javne zgrade, interijeri i dr.

SPLIT - Split je sinoć i službeno dobio klizalište na Prokurativama koje je otvorio gradonačelnik Željko Kerum. Klizalište je jučer vrata otvorilo građanima, a večeras je program svečano otvorilo osamdesetak klizača i klizačica Klizačkog kluba Medo iz Zagreba te animatora koji su izveli veliku priredbu na ledu. Gradonačelnik Željko Kerum je rekao kako je "grad je pomogao klizalištu koliko je mogao, te da su stručne službe utvrdile da nema straha da se išta loše dogodi Prokurativama. To je dobro za mlade u Splitu, da se mogu dva mjeseca opuštati i klizati, rekao je Kerum upitavši se hoće li led izdržati ako se temperatura popne na 20 stupnjeva. Klizalište će biti otvoreno do 20. veljače dogodine, najavila je Idora Hegel, bivša klizačica i organizatorica Split Icea. Kako je rekla klizalište je trebalo biti otvoreno prije nekoliko dana, ali zbog tehničkih razloga to nije je bilo moguće. "Kasnili smo zbog problema s generatorima, a zahvaljujući Gradu i HEP-u uspjeli smo ostvariti ovaj projekt. Led će se održati bez obzira na visoke temperature. Rečeno nam je da ovaj led može izdržati i do 30 stupnjeva", izjavila je Idora Hegel.

(Hina) xln yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙