FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

Autor: jnah
ZAGREB, 28. prosinca 2010. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 12,30 sati:

ZAGREB

Uzrok sinoćnjeg požara na krovištima četiriju kuća u Velikoj Gorici najvjerojatnije je kvar na električnim instalacijama u potkrovlju kuće 52-godišnjaka, doznaje se u zagrebačkoj policiji koja je izvijestila da je sinoć gorjelo i na prvom katu Glavnog željezničkog kolodvora. U zgradi na kolodvoru na Trgu kralja Tomislava vatra je iz još neutvrđenog razloga oko 19 sati planula u prostoriju na prvom katu koju koristi tvrtka kćer HŽ-a Čišćenje i njega putničkih vagona. U požaru nitko nije ozlijeđen, a ugasili su ga vatrogasci. U tijeku je očevid koji bi trebao utvrditi uzrok požara. Iako ni očevid požara krovišta kuća u nizu u velikogoričkoj Karlovačkoj ulici još nije završen, pretpostavlja se da je oko 21 sat izbio zbog kvara na električnim instalacijama u potkrovlju obiteljske kuće 52-godišnjaka. Požar se proširio i na krovište, a potom i na krovišta triju susjednih kuća u nizu. Prilikom izbijanja požara lakše je ozlijeđen 17-godišnjak kojemu je pomoć pružena u KBC Zagreb. Požar su sa sedam vozila ugasili vatrogasci.

VUKOVAR

Gradonačelnik Vukovara Željko Sabo otvorio je danas na Trgu Republike Hrvatske u Vukovaru montažno klizalište koje će za sve korisnike i ove godine biti otvoreno dok traju zimski vremenski uvjeti. Za Vukovarce je korištenje klizališta i opreme - oko 120 klizaljki, besplatno. Montažno klizalište vrijedno oko 500 tisuća kuna gradu Vukovaru donirao je prošle godine SDP Hrvatske, a klizaljke su nabavljene donacijom Zagrebačke banke. Tijekom prošle klizačke sezone evidentirano je više od 25 tisuća korisnika usluge klizališta.

DUBROVNIK

Djelatnici dubrovačkog komunalnog poduzeća Čistoća očistili su smeće u moru u staroj gradskoj luci koje je proteklih dana nanio jugo. Djelatnici Čistoće prikupili su više od 30 kubičnih metara boca i drugog otpada, koji je najvjerojatnije došao iz Albanije, kažu u Čistoći.

POREČ

Dvadesetpetogodišnjak koji je u nedjelju ujutro u obiteljskoj kući u Poreču nožem nasrnuo na roditelje i pritom ih lakše ranio isti je dan prevezen na Odjel psihijatrije i pulskoj bolnici, izvijestila je danas istarska policija. Policija je primila dojavu oko 5,30 sati te je na mjestu napada utvrdila da su lakše ranjeni 56-godišnji muškarac i 51-godišnja žena. Policija je mladića uhitila tijekom jutra, a pošto ga je ispitala, odvela ga je u bolnicu. Protiv njega bit će podnesena prijava zbog nanošenja teških ozljeda u pokušaju. Istarska policija nije priopćila više pojedinosti o tom napadu s obzirom na to da je riječ o obiteljskom nasilju i bolesnoj osobi.

ZAGREB

U Hrvatskoj je lani sklopljeno 22.382 braka što je manje 4,4 posto nego 2008., a razvedeno je 5076 brakova ili jedan posto više. Po podacima Državnog zavoda za statistiku, od ukupno 5076 razvedenih brakova u 2009. godini, najviše ih je bilo u Gradu Zagrebu, 1030 razvedena braka, a najmanje u Ličko-senjskoj županiji, 38. Na 1000 sklopljenih brakova bilo je 226,8 razvedenih, dok je broj razvedenih brakova na 1000 stanovnika iznosio je 1,1. Prosječno trajanje razvedenog braka je 13,7 godina. Prosječna dob nevjeste pri sklapanju prvog braka u 2009. godini bila 27,1 godinu, a ženika 29,8 godina. Usporedbe radi, godine 1989. žene su u brak ulazile u prosječnoj dobi od 23,1 godine, a muškarci s 26,7 godina.

(Hina) xntod yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙