FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Karlovac - ugovor o napuštenim školskim zgradama

Autor: vhor
KARLOVAC, 22. prosinca 2010. (Hina) - Stalna predstavnica UN-ova programa za razvoj (UNDP) u Hrvatskoj Louisa Vinton i karlovački župan Ivan Vučić potpisali su danas u Karlovcu ugovor o suradnji na projektu "Pomoć u rješavanju vlasničkih odnosa napuštenih područnih škola na području Karlovačke županije".

Partneri su se obvezali dati po 200 tisuća kuna za rješavanje imovinsko-pravnih odnosa za najmanje deset napuštenih područnih škola, uključujući i izradu projektne dokumentacije potrebne za upis u zemljišne knjige onih zgrada koje još nisu ucrtane.

Župan Vučić rekao je nakon potpisivanja ugovora kako će nakon utvrđivanja titulara vlasništva ti objekti poslužiti za gospodarsku ili socijalnu svrhu, dodajući da su negdje potrebni domovi za stare i nemoćne osobe, drugdje za vatrogastvo, a ima i poduzetnika zainteresiranih za zadrugarstvo i gospodarsku aktivnost.

U Karlovačkoj županiji ima 75 napuštenih škola, od kojih se neke vode kao "nepostojeće društveno vlasništvo", a njima su upravljali danas nepostojeći subjekti iz bivšeg sustava i države - poljoprivredne zadruge, zajednica općina, nepostojeće općine, pa i SUBNOR, rekao je Vučić.

Ako prvih deset primjera bude uspješno u služenju novoj svrsi, projekt će se nastaviti, rekao je Vučić, a Vinton je potvrdila da UNDP za nastavak projekta ima i volje i planiranog novca.

(Hina) xvhor yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙