FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nacionalna zaklada preuzima brigu o nagradi "Luka Ritz"

Autor: mkov
ZAGREB, 14. prosinca 2010. (Hina) - Nacionalna zaklada za potporu učeničkom i studentskom standardu (NZPUSS) preuzela je od Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa (MZOŠ) brigu o isplati učeničkih stipendija dobitnicima nagrade "Luka Ritz", koja se dodjeljuje za postignuća učenika u promicanju tolerancije i doprinosu u izgradnji škole bez nasilja, izvijestila je danas ta nacionalna zaklada.

Podsjeća se kako su ovogodišnju nagradu osvojili Moreno Mušković (Ekonomska škola Mije Mirkovića, Rijeka) i Monika Jukić (Osnovna škola Kneza Mislava, Kaštel Sućurac) te dodaje kako su njih dvoje prvi učenici stipendisti NZPUSS-a.

Nagrada "Luka Ritz" dodjeljuje se u lipnju u znak sjećanja na godišnjicu nasilničke smrti učenika Luke Ritza. Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa u listopadu 2008. osnovalo je i pokrenulo nagradu "Luka Ritz". Nagrada se dodjeljuje jednoj učenici ili učeniku iz osnovne škole i jednoj učenici ili učeniku iz srednje škole, koje može kandidirati svaka osnovna i srednja škola u Hrvatskoj.

Nagrada se sastoji od skulpture, posebnoga priznanja u obliku povelje te jednogodišnje stipendije u mjesečnom iznosu od 1.000 kuna.

(Hina) pp/xmkov ymc

An unhandled error has occurred. Reload 🗙