FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: zmat
ZAGREB, 20. prosinca 2010. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja do 21 sat.

ZAGREB - U tradicionalnoj anketi Večernjeg lista za najboljeg hrvatskog vaterpolista u 2010. godini izabran je Damir Burić. Vaterpolist Pro Recca pobijedio je sakupivši 31 bod, četiri više od vratara Mladosti Josipa Pavića. Na trećem mjestu sa 26 bodova je Nikša Dobud iz Jug Croatia osiguranja, a četvrti je centar Mladosti Igor Hinić sa 25 bodova.

U žiriju koji je odlučio o pobjedniku bili su Zdravko Ćiro Kovačić, Ozren Bonačić, Neven Kovačević, Renato Vrbičić, Alen Bošković, Duško Antunović i Zdeslav Vrdoljak.

Po ocjenama žirija momčad godine je: Pavić, Burić, S. Sukno, Muslim, Bušlje, Joković i Dobud.

SPLIT - Splitski gradonačelnik Željko Kerum je na današnjoj izvanrednoj konferenciji za novinare najavio raspisivanje natječaja za izbor nove Uprave Hajduka umjesto sadašnje na čijem je čelu u proteklih godinu i pol dana bio Joško Svaguša.

"Njegovo vrijeme je prošlo, on je svoje odradio i mi ćemo natječaj raspisati do kraja ove godine", kazao je Kerum, dodavši da će Svaguša obavljati svoju dužnost do izbora nasljednika.

Kerum je napomenuo da bi Hajduk novog predsjednika mogao dobiti za stoti rođendan kluba glavna proslava kojega je zakazana za veljaču 2011. godine. Gradonačelnik Splita iskazao je zadovoljstvo onim što su napravili ljudi koji su vodili upravu kluba, ali je i zamjerio Svaguši prisnost s medijima.

"Svaguša je odradio svoj dio posla. U zadnje se vrijeme previše slizao s novinarima što se vidjelo i po izostanku kritičkih komentara o njemu", rekao je Kerum.

Svaguša, kojeg se smatralo jednim od najodanijih Kerumovih ljudi, dužnost predsjednika Hajduka preuzeo je na Kerumov i prijedlog njegove Hrvatske građanske stranke (HGS) nakon prošlogodišnjih lokalnih izbora u svibnju kada je Kerum pobjedio u utrci za splitskog gradonačelnika.

Svaguša je danas izjavio kako ga nije iznenadila Kerumova odluka o raspuštanju sadašnje uprave Hajduka i raspisivanju natječaja za nove članove.

"To je Kerumovo pravo uime većinskog vlasnika, a ja sam o tome upoznat jer mi je on ranije rekao kako azmišlja o takvom postupku", kazao je Svaguša.

Hajduk je prvi športski kolektiv u Hrvatskoj koji je preoblikovan u dioničarsko društvo. Učinjeno je to u studenom 2008. godine, a većinski vlasnik, po tom preoblikovanju, postao je Grad Split sa 56 posto dionica. No, na Kerumov poticaj Gradsko vijeće je na sjednici u prošli petak na dnevni red stavilo i točku o prodaji 30 posto dionica Hajduka kojih je vlasnik Grad Split, ali je sjednica prekinuta prije rasprave o toj točki dnevnog reda. Nastavak sjednice splitskog Gradskog vijeća, na kojoj će se raspravljati o prodaji dionica Hajduka, najavljen je za 23. prosinca ove godine.

SPLIT - Vodstvo splitskoga HSP-a danas je USKOK-u i Županijskome državnom odvjetništvu predalo dokumentaciju kojom se upozorava na opasnost da bi najavljenom prodajom 30 posto dionica toga kluba, koje su u vlasništvu grada, Hajduk ostao bez stadiona Poljuda i najamnine koju ubire od poslovnih prostorija na tom stadionu, rečeno je danas na konferenciji za novinare.

"Ako bi gradonačelnik Željko Kerum odlučio sada prodati dionice u vlasništvu grada, klub bi ostao bez prava na korištenje stadiona, a ostao bi i bez godišnje najamnine od 2,2 milijuna", izjavio je predsjednik splitskoga HSP-a Hrvoje Tomasović.

LJUBLJANA - Slovenski košarkaški savez (KZS) u ponedjeljak je imenovao proslavljenog srpskog stručnjaka Božidara Maljkovića (58) novim izbornikom svoje muške reprezentacije. Maljković je sa KZS potpisao ugovor na tri godine, te će voditi Sloveniju na Eurobasketu 2013. godine kojemu će Slovenija biti domaćin. Maljković će na klupi Slovenije zamijeniti Memija Bečirovića, a vođenje slovenske reprezentacije bit će mu prvi izbornički posao u 40-godišnjoj trenerskoj karijeri.

U trenerskoj karijeri Maljković je osvojio četiri naslova europskog klupskog prvaka, prva dva sa Splitom 1989. i 1990., a potom još i s Limogesom 1993., te Panathinaikosom 1996.

Osim Eurobasketa 2013. na kojemu će na domaćem terenu Slovenija pokušati osvojiti medalju, Maljkovićev zadatak bit će i odvesti reprezentaciju Slovenije na Olimpijske igre u London 2012. godine što bi bio prvi nastup te selekcije na OI.

Posljednji trenerski posao Maljković je imao 2007. godine kada je vodio momčad iz Vitorije koja se tada zvala Tau Ceramica.

MILANO - Talijanski nogometni prvoligaši Sampdoria i Milan dogovorili su prelazak kontroverznog reprezentativnog napadača Antonija Cassana u redove milanskih "crno-crvenih" tijekom zimskog prijelaznog roka. Na ponudu Milana pristao je i Cassano, te bi ugovor mogao biti potpisan već u utorak. Prema pisanju talijanskih medija, Sampdoria i Milan će zajednički platiti pet milijuna eura odštete madridskom Realu iz kojega je Cassano stigao na posudbu u Sampdoriju još 2007. godine. Cassano je odlično igrao za Sampdoriju sve do listopada kada se sukobio s predsjednikom kluba Riccardom Garroneom zbog čega je suspendiran.

(Hina) xzm yzm

An unhandled error has occurred. Reload 🗙