FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: zmat
ZAGREB, 17. prosinca 2010. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja do 21 sat.

ZAGREB - Nakon više od tri sata prepunih incidenata, vrijeđanja, čak i naguravanja Izborna skupština Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) je privedena kraju, a za novog predsjednika HNS-a izabran je Vlatko Marković koji tu dužnost obnaša od 1998. godine. Nakon tajnog glasovanja Marković je osvojio 25 glasova, a njegov protukandidat Igor Štimac 24 glasa. U kakvoj se atmosferi danas odlučivalo o poziciji čelnog čovjeka hrvatskog nogometa najbolje oslikava činjenica da se ispred Kristalne dvorane u hotelu Westinu pojavio kordon policije kako ne bi došlo do još većih incidenata.

Do prvih problema došlo je i prije samog početka sjednice. Sukob je izbio oko vjerodostojnice jednog od predstavnika Dubrovačko-neretvanskog saveza. Na prvom zasjedanju su kao predstavnici ovog saveza izabrani Krešimir Vejić i Mato Previšić, no ta je odluka kasnije poništena, a potom su kao delegati izabrani Vejić i Tomislav Jurjević. Međutim, Vejić je po dolasku u hotel Westin gdje se održava Skupština ostao bez legitimacije koju je uzeo Previšić.

ZAGREB - Izborom pet dopredsjednika i 15 članova Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza u petak je nakon više od četiri sata završena Izborna skupština Hrvatskog nogometnog saveza (HNS). Na prijedlog predsjednika Vlatka Markovića za dopredsjednike HNS-a jednoglasno su izabrani Josip Friščić, Đuro Bukvić, Željko Širić, Robert Markulin i Miroslav Uljan. Pored njih, u Izvršni odbor, koji čini 15 članova, ušli su Ante Kulušić, Paško Viđak, Dragutin Lucić, Stjepan Križarić, Stjepan Merkaš, Miroslav Čačija, Zdravko Mamić, Ivan Brleković i Korado Soldatić. Članovi Izvršnog odbora imaju mandat na četiri godine, dok mandat pet dopredsjednika traje dvije godine.

Po riječima glavnog tajnika HNS-a Zorislava Srebrića ovo je prvi put da se izbor članova IO-a bira neposrednim tajnim glasovanje. Ta dosta komplicirana i dugotrajna procedura bit će u budućnosti promijenjena. Srebrić je naglasio i da sva druga tijela HNS-a kojima istječe mandat do izbora drugih ostaju na svojim pozicijama.

DUBAI - Hrvatski plivač Mario Todorović nije se uspio plasirati u finale Svjetskog prvenstva u 25-metarskim bazenima u disciplini 50 metara leptir, on je u polufinalu ostvario vrijeme od 23.30 sekundi, te je zauzeo posljednje, 16. mjesto. Todorović je u polufinalu plivao osam stotinki sporije od rezultata kojega je ostvario u jutarnjim kvalifikacijama, dok su svi ostali polufinalisti plivali brže no ujutro. Najbolje vrijeme polufinala ostvario je Nijemac Steffen Deibler sa 22.57 ispred Brazilca Nicholasa Santosa sa 22.64 i Venezuelanca Alberta Subiratsa sa 22.68.

DUBAI - Američki plivač Ryan Lochte postavio je novi svjetski rekord na 200 metara mješovito u 25-metarskim bazenima na Svjetskom prvenstvu u Dubaiju. Lochte je do naslova svjetskog prvaka stigao s vremenom od 1:50.08 minuta što je za 1.47 sekundi brže od staroga rekorda kojega je postavio njegov sunarodnjak Darian Townsend u studenom prošle godine.

VAL GARDENA - Najbolji hrvatski skijaš Ivica Kostelić zauzeo je 18. mjesto na superveleslalomu Svjetskog kupa u talijanskoj Val Gardeni, te je tako jedini skijaš koji je na svih osam dosadašnjih utrka sezone uspio doći do bodova. Kostelić je unatoč teškim uvjetima na stazi i nekoliko pogrešaka uspio doći do bodova, a za pobjednikom Austrijancem Michaellom Walchhoferom zaostao je 2.26 sekundi. Drugo mjesto osvojio je Nijemac Stephan Keppler (+0.67), a treće Kanađanin Eric Guay (+0.81).

Kostelić dosad nije osvajao bodove na super-G utrci u Val Gardeni, a s novih 13 bodova u ukupnom poretku Svjetskog kupa i ukupno 168 s devetog je pao na jedanaesto mjesto. Walchhofer je preuzeo vodstvo s 249 bodova, ispred Benjamina Raicha (238) i Aksela Lunda Svindala (236), koji danas nije završio utrku. Natko Zrnčić Dim je imao startni broj 59 i nije završio utrku, kao i Tin Široki.

NYON - U švicarskom Nyonu danas je obavljen ždrijeb šesnaestine finala Europske lige, a među najatraktivnijim parovima su Napoli - Villareal, Anderlecht - Ajax i Sevilla - Porto. Ruski Zenit, najveći favorit za osvajanje Europske lige i jedina momčad koja je u skupini imala sve pobjede, igrat će s švicarskim Young Boysima, a Dinamo Kijev s Bešiktašem. Liverpool ide kod Sparte Prag, Manchester City kod grčkog Arisa, dok se solunski PAOK sastaje s moskovskim CSKA.

Termini utakmica šesnaestine finala su 17. i 24. veljače, a osmine finala 10. i 16. ožujka.

PAROVI ŠESNAESTINE FINALA:

1. Napoli - Villarreal

2. Rangers - Sporting Lisabon

3. Sparta Prag - Liverpool

4. Anderlecht - Ajax

5. Lech Poznan - Braga

6. Bešiktaš - Dinamo Kijev

7. Basel - Spartak Moskva

8. Young Boys - Zenit

9. Aris - Manchester City

10. PAOK - CSKA Moskva

11. Sevilla - Porto

12. Rubin - Twente

13. Lille - PSV

14. Benfica - Stuttgart

15. BATE Borisov - PSG

16. Metalist Harkiv - Bayer Leverkusen

PAROVI OSMINE FINALA

Benfica/VfB Stuttgart - BATE Borisov/Paris Saint-Germain

Besiktas/Dinamo Kiev - Aris/Manchester City

Rubin Kazan/Twente - Young Boys Bern/Zenit St Petersburg

PAOK Solun/CSKA Moskva - Sevilla/FC Porto

Lille/PSV Eindhoven - Rangers/Sporting Lisbon

Metalist Harkiv/Bayer Leverkusen - Napoli/Villarreal

Anderlecht/Ajax - Basel/Spartak Moskva

Sparta Prag/Liverpool - Lech Poznan/Braga

ENGELBERG - Austrijanac Thomas Morgenstern pobjednik je prvoga od tri natjecanja skijaša skakača za Svjetski kup koja će se održati ovoga vikenda u Engelbergu u Švicarskoj. Morgenstern je do nove pobjede u Svjetskom kupu stigao u natjecanju u kojemu su natjecatelji izveli samo po jedan skok jer je druga serija otkazana zbog lošeg vremena. U jedinom skoku Morgenstern je osvario daljino od 137,0 metara što mu je donijelo 134.4 bodova, drugo je mjesto zauzeo njegov sunarodnjak Andreas Kofler iako je skočio tri metra dalje (140,0 m) sa 132.3 bodova zbog lošijih ocjena za stil, a treći je bio još jedan Austrijanac Wolfgang Loitzl sa 128.6 bodova (136,0 m). U ukupnom redoslijedu Svjetskog kupa vodi Morgenstern sa 425 bodova ispred Koflera koji ima 330, dok je treći Finac Ville Larinto sa 276.

(Hina) xzm yzm

An unhandled error has occurred. Reload 🗙