FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV - Sport u 21 sati

Autor: dlug
ZAGREB, 15. prosinca 2010. (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 21 sati:

ZAGREB - U susretu posljednjeg, šestog kola D skupine Europske lige Dinamo je na stadionu Maksimir pred 25.000 gledatelja izgubio od grčkog PAOK-a 0:1 i još jednom ostao bez 'europskog proljeća'. Pogodak odluke zabio je Salpingidis u 60. minuti. Dinamu je za plasman u drugi krug Europske lige trebala pobjeda. U drugom susretu iz ove skupine Villarreal je na gostovanju pobijedio Club Brugge 2:1. Oba gola za "Žutu podmornicu" zabio je Rossi (30, 34-11m), dok je strijelac za Brugge bio Kouemaha (28). Villarreal je pobjedom u Belgiji potvrdio prvo mjesto u skupini sa 12 bodova, PAOK ima 11, Dinamo je ostao na sedam, a na posljednjem mjestu je Brugge sa tri boda.

ABU DHABI - Nogometaši meksičke Pachuce osvojili su peto mjesto na klupskom svjetskom prvenstvu koje se održava u Abu Dhabiju nakon što su boljim izvođenjem jedanaesteraca pobijedili domaću ekipu Al Wahda 6:4 (2:2). Al Wahda je vodila 2:0 golovima Matara (44) i Khameesa (77), no nesuđeni hrvatski reprezentativac Darío Cvitanich u posljednjih sedam minuta zabio je dva gola. Prvog u 82., a potom i u 89. minuti izborivši izvođenje jedanaesteraca. Cvitancih je bio uspješan i s bijele točke, a golove za Pachucu su zabili Lopez, Munoz Mustafa i Luna, dok su u suparničkim redovima golove zabili Hugo i Saed, a promašili Jumaa i Diarra. Al Wahda je od 72. minute igrala bez isključenog Al Kamalia.

MANCHESTER - Brazilski veznjak Anderson Luís de Abreu Oliveira (22) poznatiji kao Anderson produžio je ugovor za Manchester United od 2015. godine. Anderson je na Old Trafford stigao 2007. godine iz Porta za 7 milijuna eura, nakon što je u portugalskom klubu proveo samo jednu sezonu. Karijeru je započeo u Gremiu. Njegov sadašnji ugovor isticao je u srpnju 2012. godine, no vodstvo Crvenih vragova ponudilo mu je nastavak suradnje, ali pod bitno boljim uvjetima. "Anderson je bitno napredovao od kada je stigao u naš klub. On ima fantastične mogućnosti i uskoro će postati jedan od nositelja naše igre," kazao je menadžer Uniteda Alex Ferguson.

BERLIN/BOCHUM - Marijo Cvrtila, jedan od osumnjičenika u skandalu oko namještanja nogometnih utakmica svjedočio je u srijedu pred Pokrajinskim sudom Sjeverne Rajne Vestfalije u Bochumu i tom prigodom izjavio kako su namještene bile i pojedine kvalifikacijske utakmice za nastup na Svjetskom prvenstvu 2010. godine. "Mi smo utakmicu namjestili uz pomoć glavnog suca Novice Panića", rekao je Marijo Cvrtila u svezi s utakmicom između izabranih vrsta Liechtensteina i Finske odigrane 9. studenoga 2009. u Vaduzu. Panić, kojega je u međuvremenu UEFA doživotno suspendirala, u toj je utakmici dosudio jedanaesterac za Finsku i igraču Liechtensteina pokazao crveni karton. Panić je trebao namjestiti i ishod utakmice mladih reprezentacija Gruzije i Švicarske, ali ta "namještaljka", kako je svjedočio Cvrtila, nije uspjela. Cvrtila je tijekom svjedočenja teretio i bivšeg igrača Bundeslige Thomasa Cichona, kojeg po Crvrtilinim riječima i "nije trebalo nagovarati na manipulacije" jer su "prijedlozi dolazili od njega samog". Cvrtila je do uhićenja radio u jednoj kladionici u Nuermbergu.

Hrvate Marija Cvrtilu i Antu Šapinu državno odvjetništvo u Njemačkoj drži "ključnim osobama" kladioničkog skandala. Protiv Cvrtile, koji je zasada samo osumnjičenik, početkom iduće godine bi trebala biti podignuta i optužnica. Ante Šapina, koji se zajedno sa Cvrtilom od prošle godine nalazi u pritvoru, trebao bi svjedočiti početkom siječnja. Šapina je već 2005. bio optužen zbog namještanja nogometnih utakmica u svrhu stjecanja dobiti na kladionicama.

PARIZ - Veznjak Arsenala Samir Nasri (23) izabran je za najboljeg francuskog nogometaša u 2010. godini u izboru revije "France Football".

Nasri je u izboru za najboljeg nogometaša dobio više glasova od veznjaka Chelseaja Florenta Maloude, te vratara Lyona Huga Llorisa.

Aktualni francuski izbornik Laurent Blanc u svojim je posljednjim istupima naglašavao kako je Nasri bez dvojbe trenutačno najbolji francuski igrač. Inače, Nasri nije bio članom reprezentacije koja je nastupila na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu u Južnoafričkoj Republici na kojemu je Francuska ispala u prvom krugu.

ZAGREB - Upravni odbor Hrvatskog košarkaškog saveza je za glavnog tajnika ponovno imenovao Željka Drakšića koji je dobio novi četverogodišnji mandat. Drakšiću (49) će ovo biti četvrti mandat na poziciji prvog operativca HKS-a, a tu dužnost obnaša od 1999. godine. Na sastanku UO-a odlučeno je i kako će se "All Stars" utakmica ove sezone održati u Metkoviću u veljači 2011. u organizaciji Košarkaškog kluba "Metković".

(Hina) xdl ydl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙