FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

Autor: djan
ZAGREB, 14. prosinca 2010. (Hina) - Pregled zanimljivosti iz svijeta:

SYDNEY - Najpoznatija američka televizijska voditeljica u utorak je u Sydneyju počela snimati prve epizode svoga "showa" izvan Sjedinjenih Država u 24 godine dugoj karijeri. Oko 6000 njezinih fanova okupilo se na stepeništu ispred znamenite opere u sydneyjskoj luci i gledalo snimanje emisije, čiji je prvi gost bio australski glumac Russel Crowe. Oprah, čiji je dolazak u Australiju, izazvao ogromno zanimanje medija i gledatelja, u toj će zemlji boraviti tjedan dana i snimiti četiri epizode svoga "talk showa". Sa sobom je povela i 300 nagrađenih američkih gledatelja. Nekoliko desetaka tisuća ljudi provelo je noć na otvorenom kako bi vidjelo Oprah i njezine goste, ali nisu uspjeli doći do ulaznica sa samo snimanje. Nakon Crowea, Oprah će ugostiti i Nicole Kidman, Hugha Jackmana, Oliviju Newton-John i Keith Urbana. Za glazbu bi se trebali pobrinuti Bon Jovi, U2 i rapper Jay-Z. Ovo gostovanje australsku će vladu koštati pet milijuna australskih dolara (27,5 milijuna kuna), ali očekuje se da će se uloženo višestruko vratiti jer se ovo smatra odličnom turističkom promocijom. O tome svjedoče i riječi američke voditeljice na početku snimanja: "Samu sam sebe imenovala neslužbenom australskom veleposlanicom, a imam najveća usta na svijetu". "The Oprah Winfrey Show" u Americi na dan gleda devet milijuna ljudi, odnosno 44 milijuna diljem svijeta.

RIM - Talijanski izdavač američkog glazbenog časopisa Rolling Stone izabrao je osnivača WikiLeaksa Juliana Assangea za "Rock zvijezdu godine", objavio je u ponedjeljak taj magazin. Rolling Stone Italia u priopćenju ne navodi glazbene kriterije zašto je izabrao Assangea čija je internetska stranica posramila vlade diljem svijeta. No usporedila ga je s Davidom Bowiem, opisujući Assangeovu sličnost s britanskom pop zvijezdom u filmu "Čovjek koji je pao na Zemlju" "jednostavno zapanjujućom". "On (Assange) anđeo uništenja svih skrivenih tajna", navodi Rolling Stone Italia aludirajući na povjerljive diplomatske dopise objavljene na WikiLeaksu. "Roker IT-a (Informacijske tehnologije), prosijedi Assange bit će s nama tijekom cijele nadolazeće 2011.", dodaje se u priopćenju. "Assange je ikona poput Che Guevare na majicama ili Maoa za Andyja Warhola. On je predvodnik kraja diplomacije i imperijalne sigurnosti", ocjenjuje Rolling Stone Italia.

PEKING - Kineska policija protjerala je u subotu s Tiananmena, središnjeg trga u Pekingu, desetke sudionika skupa SantaCon, događanja koje se svake godine održava diljem svijeta, a napose je popularno u anglosaksonskoj kulturi. U kineskoj prijestolnici tipičan crveni kostim odjenuli su uglavnom stranci nastanjeni u Pekingu i njihova veselica trajala je četiri sata sve dok nisu stigli do Tiananmena, trga na kojem su vlasti 1989. u krvi ugušile prodemokratski pokret.

Policija je prekinula skup upravo kad su djedice pozirale za zajedničku fotografiju. "Ako želite posjetiti Tiananmen, učinite to na primjeren način", poručila je policija i optužila ih za "remećenje javnog reda" te naredila da odmah napuste trg. SantaCon je skraćeni naziv za Santa-Claus Convention. Sudionici odijevaju kostim Djeda Mraza i veselo obilaze gradske barove i točionice pića.

SOFIJA - Pjesma "Last Christmas" dua Wham!, bivše skupine Georgea Michaela, iz 1984. proglašena je u bugarskoj anketi najgorom božićnom pjesmom ispred "All I want for Christmas" Mariah Carey, objavili su organizatori izbora. Bugarska nacionalna televizija pozvala je 5. prosinca svoje gledatelje da u tjedan dana glasovanjem odluče koje božićne ili novogodišnje pjesme ne žele slušati i ove godine. Anketi se odazvalo 28 tisuća gledatelja. Za najgoru je izabrana "Last Christmas" s 19 posto glasova, a Mariah Carey za svoj božićni pjesmuljak dobila je 15 posto glasova. Na trećem mjestu je domaća uspješnica "Nova godina" Bogdane Karadočeve i Vasila Najdenova s 13 posto glasova. Urednici televizije obećali su da će za ove blagdane gledatelje poštedjeti pjesama koje im "izlaze na uši".

(Hina) xdj ydj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙