FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: svijet uz kavu

Autor: dger
ZAGREB, 6. prosinca 2010. (Hina) - Pregled zanimljivosti iz svijeta:

LONDON - The King's Speech", s Colinom Firthom u ulozi Georgea VI. kojemu terapeut pomaže da prevlada mucanje, osvojio je pet nagrada na dodjeli priznanja Britanskog nezavisnog filma u nedjelju. Film kojemu se predviđa uspjeh i na dodjeli Oscara, proglašen je najboljim britanskim nezavisnim filmom. Firth je proglašen najboljim glumcem, dok su nagrade za sporedne glumce odnijeli Helena Bonham Carter i Geoffrey Rush, a David Seidler je proglašen najboljim scenaristom. Carey Mulligan proglašena je najboljom glumicom za ulogu u adaptaciji književnog bestselera "Nikad me ne ostavljaj" Kazua Ishigure. Gareth Edwards najbolji je redatelj za svoj debitantski uradak "Monsters", znanstveno-fantastični film napravljen s minimalnim sredstvima.

LOS ANGELES - Kombinezon koji je nosio Johnny Cash izazvao je pravi licitacijski rat prije nego što je prodan za 50.000 dolara na dražbi predmeta koji su pripadali Čovjeku u crnom. Postignuta cijena premašila je procjene koje su se kretale između 3 i 5 tisuća dolara. "Johnny Cash je prava legenda a predmete koji su mu pripadali skupljaju na svim kontinentima", rekao je Darren Julien predsjednik i direktor aukcijske kuće Julien's. "Ponude na držabi stizale su iz cijeloga svijeta dokazavši da će nasljeđe Čovjeka u crnom zauvijek živjeti." Za 321 predmet prodan na dražbi prikupljeno je više od 700.000 dolara. Među prodanim predmetima je i akustična gitara Martin na kojoj su, uz Cashov potpis, zapisana prva četiri stiha hita "I Walk the Line".

WASHINGTON - Facebook je počeo uvoditi redizajnirane stranice profila svojim članovima, integrirajući na jednom mjestu podatke trenutno razbacane po 'zidu', foto albumima i drugim mjestima stranice, objavila je u nedjelju ta društvena mreža. Cilj redizajna je transformirati ono što je sad zbrkana zbirka detalja u moderniji 'prozor' koji će na jednom mjestu prikazivati interesna područja korisnika, izvijestio je CNN. Uz brzi pregled osnovnih podataka, novi profil nudi i zbirku nedavno označenih fotografija. Novi dizajn omogućavat će pristup povijesti odnosa između prijatelja, prikazujući detalje, poput njihovih komentara i događaja na kojima su bili, zatim brže pronalaženje prijatelja, isticanje značajnih veza i povezivanje s prijateljima s jednakim interesima.

(Hina) xdgk ydgk

An unhandled error has occurred. Reload 🗙