FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ZSE: dobitonosne prodaje nakon snažnog rasta cijena dionica

Autor: scvi
ZAGREB, 16. prosinca 2010. (Hina) - Uz i dalje velik obujam trgovanja, ponajviše zahvaljujući dionicama Ine, na Zagrebačkoj burzi danas su uslijedile dobitonosne prodaje dionica, nakon snažnog uzleta njihovih cijena u zadnjih tjedan dana.

Crobex indeks bio je oko 12,00 sati u minusu 0,94 posto, na 2.049 bodova. U proteklih tjedan dana, pak, skočio je 11,5 posto.

Crobex10 spustio se danas 1,03 posto, na 1.116 bodova.

Redovni promet dionicama iznosio je gotovo 80 milijuna, što je oko 8 milijuna manje nego jučer u ovo doba. Pritom na dionice Ine otpada više od 64 milijuna kuna.

„Nakon snažnog rasta Crobexa u proteklih tjedan dana, investitori su se danas odlučili na dobitonosne prodaje dionica. To je uobičajena reakcija nakon snažnog uzleta cijena dionica, a također i pozitivna radi stabilizacije tržišta. Obujam trgovanja i dalje je velik, ponajviše zahvaljujući trgovini dionicama Ine“, kaže Ivana Hatvalić, direktorica Službe za investicijsko bankarstvo Štedbanke.

Do 12 sati vlasnika je promijenilo oko 23.000 dionica Ine, a cijena joj je stabilna na 2.830 kuna.

Po likvidnosti slijedi dionica HT-a, s prometom od 3,44 milijuna kuna. Cijena joj je oslabila 1,6 posto na 278,96 kuna.

Milijunski promet ostvaren je i povlaštenom dionicom Adrisa, u visini od 3,24 milijuna kuna. Poskupjela je 0,04 posto, na 270 kuna.

U građevinskom sektoru cijene dionica, koje su znatno skočile u proteklih tjedan dana, danas su najviše korigirane naniže. Dionice Ingre, Tehnike, Dalekovoda i IGH pojeftinile su između 2,8 i 9 posto.

Oslabile su i cijene dionica u brodarskome sektoru. Tako su dionice Uljanik plovidbe, Atlantske plovidbe i Jadroplova pojeftinile između 2,5 i 4,5 posto.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙