FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ZSE: Crobex nastavio blagi rast

Autor: scvi
ZAGREB, 9. prosinca 2010. (Hina) - Na Zagrebačkoj burzi i danas je nastavljen blagi rast Crobexa, pri čemu se po dobitcima izdvaja dionica Jadranskog naftovoda, koja je dosegnula najvišu razinu cijene od ožujka.

Crobex indeks u 12,00 sati bio je u plusu 0,41 posto, na 1.863 boda. Nalazi se na najvišoj razini od 9. studenoga, kada je iznosio 1.864 boda.

Crobex10 ojačao je 0,36 posto, na 987 bodova.

Redovni promet dionicama dosegnuo je 10 milijuna kuna, što je otprilike 2 milijuna kuna više nego jučer u ovo doba.

„I peti dan zaredom bilježimo uspon cijena dionica, ponajviše pod utjecajem pozicioniranja investitora u najlikvidnija izdanja u očekivanju da bi se dio novca, ostvaren eventualnom prodajom dionica Ine, mogao vratiti na tržište. Dobro raspoloženje podupiru i pozitivna kretanja na europskim burzama“, kaže Ivana Hatvalić, voditeljica Službe za investicijsko bankarstvo Štedbanke.

Na europskim burzama najvažniji indeksi su u blagom plusu, dok investitori za nove smjernice očekuju odluke Europske središnje banke i Bank of England u vezi kamatnih stopa.

Na domaćem tržištu najveći promet ostvaren je dionicom HT-a, u visini od 5,13 milijuna kuna. Cijena joj je ojačala 1,11 posto, na 272,5 kuna.

Po visini prometa slijedi dionica Uljanik plovidbe, kojom je do sada ostvarenog oko pola milijuna kuna. Cijena joj je ojačala 0,11 posto, na 551 kunu.

Najveći skok cijene ostvarila je dionica Jadranskog naftovoda. Tijekom jutra dosegnula je cijenu od 3.080 kuna, što je njezina najviša razina od 19. ožujka, kada je iznosila 3.088 kuna.

Zbog skoka za više od 12 posto završila je u pozitivnoj blokadi, a sada se njome trguje po 3.000 kuna, što je dobitak d 9,3 posto.

Među likvidnijim izdanjima, po dobitcima se izdvajaju i dionice Podravke, sa skokom cijene za 3,3 posto, te Dalekovoda, s rastom cijene za 4,05 posto.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙