FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ZSE: Crobex nastavio uspon

Autor: scvi
ZAGREB, 8. prosinca 2010. (Hina) - U očekivanju novih vijesti u vezi ponude MOL-a za dionice Ine, na Zagrebačkoj burzi danas je nastavljen uspon Crobexa, koji je dosegnuo najvišu razine u zadnja tri tjedna.

Crobex indeks u 12,00 sati bio je u plusu 0,81 posto, na 1.840 bodova, te je na najvišoj razini od 15. studenoga, kada je iznosio 1.843 boda.

Crobex10 ojačao je 1,04 posto, na 975 bodova, i na najvišoj je razini od 19. studenoga, kada je iznosio 983 boda.

Redovni promet dionicama dosegnuo je 8 milijuna kuna, što je otprilike milijun kuna manje nego jučer u ovo doba.

„Budući su se inozemne burze jutros stabilizirale nakon početnih gubitaka, na domaćem tržištu stvorena je podloga za daljnji uspon Crobexa. U najvećem fokusu investitora zasad je dionica HT-a, dok nešto veće dobitke ostvaruje građevinski sektor“, kaže Vjeran Jureša, analitičar u investicijskom društvu To One.

Najveći promet, 3,4 milijuna kuna, ostvaren je dionicom HT-a, pri čemu joj je cijena ojačala 0,6 posto, na 269,3 kune.

Nadomak milijunskog prometa tek je dionica Zagrebačke banke, koja bilježi rast cijene za 0,45 posto, na 230 kuna.

Nešto veće dobitke bilježe dionice u građevinskom sektoru, uslijed pozitivnog psihološkog odjeka vijesti iz Ingre o znatnom interesu za sudjelovanje u njezinoj dokapitalizaciji, dodaje Jureša.

Dionice Dalekovoda, Ingre i IGH na dobitku su između 1,6 i 5,6 posto.

Među likvidnijim izdanjima po dobitcima se ističu i dionice Podravke, koje su ojačale 4,86 posto, na 292 kune, te dionice Janafa, s dobitkom od 4,2 posto, na 2.800 kuna.

Na europskim burzama, nakon početnih gubitaka, cijene dionica su se stabilizirale, pa najvažniji indeksi trenutno blago osciliraju između pozitivnog i negativnog područja.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙