FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ZSE: Crobex bez snage za nastavak oporavka

Autor: scvi
ZAGREB, 2. prosinca 2010. (Hina) - Uz nešto veći fokus investitora na dionice HT-a i Adrisa, na Zagrebačkoj burzi danas su indeksi u blagom minusu, unatoč pozitivnom raspoloženju koje vlada na inozemnim tržištima.

Crobex indeks u 12,15 sati bio je u minusu 0,13 posto, na 1.793 boda. Crobex10 je oslabio 0,08 posto, na 955 bodova.

Redovni promet dionicama iznosio je 12,2 milijuna kuna, što je otprilike 7 milijuna više nego jučer u ovo doba.

„Uz nešto veći promet na domaćoj burzi, Crobex indeks ipak je u blagom minusu i bez snage za nastavak oporavka nakon dva dana blagih dobitaka. Vrlo je mirno na tržištu, novih poslovnih vijesti nema, a moguće je i da će cijeli prosinac proći u takvom mirnom tonu“, ističe Ivana Hatvalić, direktorica Službe za investicijsko bankarstvo Štedbanke.

Najveći promet ostvaren je zasad dionicom HT-a, u visini od 7,4 milijuna kuna. Cijena joj je oslabila 0,7 posto, na 269,56 kuna.

Milijunski promet postignut je i povlaštenom dionicom Adrisa, u visini od 2,64 milijuna kuna, a cijena joj je ojačala 0,7 posto, na 257 kuna.

Po visini prometa slijedi dionica Atlantic grupe, kojom je ostvareno 603.000 kuna, a cijena joj je oslabila 0,35 posto, na 804,1 kunu.

Na europskim burzama cijene dionica danas rastu u očekivanju da će Europska središnja banka najaviti mogućnost otkupa državnih obveznica zemalja eurozone, te tako ublažiti dužničku krizu.

Londonski Ftse indeks, pariški CAC i frankfurtski DAX u plusu su između 0,3 i 0,8 posto.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙