FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Karlovac: županijski HSP traži raspuštanje gradskoga

Autor: nles
KARLOVAC, 30. studenog 2010. (Hina) - Karlovačko županijsko vijeće Hrvatske stranke prava (HSP) usvojilo je večeras na prijedlog svoje predsjednice Bernardice Topolnjak Halapa odluku da se Predsjedništvu HSP-a uputi prijedlog za raspuštanje Izvršnog odbora karlovačkog gradskog HSP-a, potvrdio je dopredsjednik podružnice Emil Mehdin.

Mehdin i predsjednik podružnice Domagoj Švegar nisu bili pozvani na večerašnju sjednicu županijskog vijeća čiji su članovi, a na kojoj se odlučivalo o njihovoj političkoj sudbini. Mehdin se sam, kako je kazao Hini, pozvao i izborio za sudjelovanje na sastanku. Odluku smatra demokratski izglasanom, te će poštivati i odluku predsjedništva HSP-a, ma kakva ona bila.

Današnji je sastanak rezultat višemjesečnog neslaganja predsjednice županijskog HSP-a Bernardice Topolnjak Halapa s javnim istupima vodstva karlovačke gradske podružnice, posebno s njihovim priopćenjem kada je antifašistima bilo zabranjeno u Karlovcu postaviti spomen-ploču grupi partizana predvođene narodnim herojem Većeslavom Holjevcem. Koordinacija udruga stradalnika Domovinskog rata nazvala je tada grupu Većeslava Holjevca “partizansko-četničkim teroristima", a antifašizam zlom.

U svom su priopćenju na to karlovački HSP-ovci fašizam nazvali zlom, a antifašizam pozitivnim europskim naslijeđem, a njihova je predsjednica Topolnjak Halapa kroz svoje javne istupe, te ponovno večeras takav njihov stav osudila i nazvala ga štetnim za HSP.

Mehdin i Švegar večeras su kazali da nisu požalili što su se pozitivno izrazili o tekovinama antifašizma kao pokretu protiv fašizma pri čemu nisu zagovarali ni komunizam ni boljševizam. Švegar smatra da svako normalan poštuje antifašizam koji je i temelj Ustava te da svojim istupom nisu počinili štetu za stranku. Također je kazao da želi ostati u HSP-u i izrazio je nadu da predsjedništvo i predsjednik HSP-a Danijel Srb neće raspustiti izvršni odbor gradskog HSP-a.

Predsjednica županijskog HSP-a Topolnjak Halapa večeras nije bila dostupna za izjave.

(Hina) xvhor yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙