FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sedam članova predsjedništva karlovačkoga HSP-a izlazi iz stranke

Autor: vhor
KARLOVAC, 10. prosinca 2010. (Hina) - Sedam od devet dojučerašnjih članova predsjedništva karlovačke gradske podružnice HSP-a izlazi iz stranke pošto je jučer predsjedništvo HSP-a jednoglasno odlučilo raspustiti karlovačko predsjedništvo te je Veljka Novaka i glavnog tajnika stranke Vladu Jukića imenovalo povjerenicima za organiziranje izborne skupštine i izbor novoga karlovačkog vodstva.

U dopisu kojim središnjicu obavještavaju o izlasku iz članstva stoji da im je neprihvatljivo biti članovima podružnice HSP-a koja služi ostvarivanju ciljeva HDZ-a, a djelovanje stranke nazivaju "prodajom i predajom HDZ-u".

"Čvrstim stavom da pravda i čast nisu na prodaju, moralno nam je neprihvatljiv način političkog djelovanja u kojemu je HSP na području Karlovačke županije talac osobnih interesa pojedinaca", rekao je dojučerašnji predsjednik podružnice Domagoj Švegar.

U dopisu također piše kako jučerašnja odluka znači da vodstvo HSP-a podupire razmišljanja, retoriku i način rada Bernardice Topolnjak-Halape, predsjednice županijskoga HSP-a, koje je tražilo kažnjavanje gradskog vodstva, a njezina su stajališta sasvim suprotna "našim moralnim stajalištima i vrijednostima, a po našem mišljenju i polazištima pravaštva".

Rezultat je to višemjesečnog neslaganja predsjednice županijskoga HSP-a Bernardice Topolnjak-Halape s gradskim stranačkim vodstvom, koje je kulminiralo prošlog mjeseca, kad su neki članovi Koordinacije udruga stradalnika Domovinskog rata grupu partizana na čelu s narodnim herojem Većeslavom Holjevcem nazvali "partizansko-četničkim teroristima", a antifašizam zlom. Švegar je tada reagirao nazivajući fašizam zlom, a antifašizam pozitivnim europskim naslijeđem, a županijska predsjednica Topolnjak-Halapa takvo je njihovo stajalište javno osudila i nazvala ga štetnim za HSP.

(Hina) xvhor yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙