FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Srb: treba utvrditi većinu u osječkoj Županijskoj skupštini

Autor: ivuc
OSIJEK, 29. studenoga 2010.(Hina) - Predsjednik HSP-a i kluba vijećnika u osječko-baranjskoj Županijskoj skupštini Danijel Srb izjavio je danas u Osijeku kako na sutrašnjoj sjednici treba utvrditi tko u tome tijelu, nakon izlaska SDP-a iz koalicije s HDSSB-om, tvori vladajuću većinu, koja podupire župana i donošenje temeljnih dokumenata.

Budući da je predsjednik skupštine Zlatko Maksimović, koji je zbog nepoštivanja odluke SDP-a o izlasku iz koalicije s HDSSB-om isključen iz stranke, najavio da će staviti svoj mandat na raspolaganje, Srb je na konferenciji za novinare kazao kako je očito da su se u dosadašnjoj vladajućoj koaliciji isključenjem Maksimovića iz SDP-a te najavama mogućeg ulaska HSU-a u koaliciju promijenili odnosi političkih opcija u skupštini, zbog čega treba utvrditi tko je u skupštini većina.

Dodao je kako će u glasovanju o povjerenju predsjedniku skupštine HSP zagovarati stajalište da Maksimović više nema izborni legitimitet, jer je bio izabran kao predstavnik SDP-a, koji više nije dio vladajuće koalicije, ali kako ne sumnja da će koalicija predvođena HDSSB-om imati potrebnu većinu.

Srb je rekao kako HSP, kao oporbena stranka, ne vidi programe koje bi u skupštini mogao poduprijeti te ne očekuje da će se temeljni problemi županije rješavati tako da se omogući rast gospodarstva i smanji nezaposlenost.

Stoga je najavio da HSP neće poduprijeti sutrašnji rebalans županijskoga proračuna, koji se smanjuje za 24 milijuna kuna, od toga 14 milijuna kuna za poljoprivredu. To, smatra Srb, pokazuje kakvo je stanje županijskog gospodarstva.

(Hina) xivuc ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙