FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Skok indijske industrijske proizvodnje za 10,8 posto u listopadu

Autor: vmom
NEW DELHI, 10. prosinca 2010. (Hina/dpa) - Indijska industrijska proizvodnja u listopadu je porasla za 10,8 posto na godišnjoj razini, poglavito zahvaljujući snažnim aktivnostima u sektorima proizvodnje automobila, elektroničkih roba i električne energije, objavio je u petak tamošnji središnji statistički ured.

Usporedbe radi, industrijska proizvodnja u tom trećem najvećem azijskom gospodarstvu u srpnju je uvećana više od 15 posto, da bi potom njezin rast značajnije usporio u kolovozu i rujnu, na 6,91 odnosno 4,4 posto.

Snažan rast također se pripisuje skoku potražnje tijekom hinduističkih vjerskih svetkovina u listopadu, tumače ekonomisti.

"Ohrabrujuće je što svi važni sektori, oni industrije, poljoprivrede i usluga, bilježe ujednačen rast i doprinos bruto domaćem proizvodu", kazao je ministar financija Pranab Mukherjee.

Najnovijim podacima prethodila je nedavna objava prognozi indijske vlade prema kojima se u tekućoj financijskoj godini očekuje rast gospodarstva po stopi višoj od devet posto.

(Hina) xvmo ygple

An unhandled error has occurred. Reload 🗙