FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Skupština Ine 17. siječnja o tri nova člana NO

Autor: dduk
ZAGREB, 8. prosinca 2010. (Hina) - Izvanredna glavna skupština Ine na kojoj će se odlučivati o tri nova člana Nadzornog odbora, koje je hrvatska Vlada predložila na temelju provedenog javnog natječaja, sazvana je za 17. siječnja 2011. godine, objavljeno je danas iz Ine.

Odluku o sazivanju izvanredne glavne skupštine donio je 6. prosinca Nadzorni odbor, koji predlaže i da se iz Nadzornog odbora Ine opozovu potpredsjednik Vlade i ministar financija Ivan Šuker, potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva Božidar Pankretić te ministar obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Tomislav Ivić.

Njih bi u Nadzornom odboru zamijenili Davor Štern, Damir Vanđelić i Gordana Sekulić.

Novi članovi Nadzornog odbora Ine bili bi izabrani na mandat do 10. lipnja 2013. godine, navodi se u pozivu za glavnu skupštinu koju je Ina danas objavila na internetskim stranicama Zagrebačke burze i u dnevnim novinama.

Hrvatska je Vlada opoziv dosadašnja tri i imenovanje nova tri člana Nadzornog odbora Ine predložila 21. listopada ove godine, a izbor tri nova člana predložen je nakon provedenog javnog natječaja.

Sukladno izmjenama dioničarskog ugovora Vlade i MOL-a, potpisanim krajem siječnja 2009. godine, Nadzorni odbor Ine ima devet članova, od čega pet mjesta pripada MOL-u, Vladi pripadaju tri mjesta, a Vlada određuje i predsjednika Nadzornog odbora (sada je to Ivan Šuker), dok jedno mjesto ima predstavnik radnika.

MOL-ovi predstavnici u Nadzornom odboru Ine su Gyoergy Mosonyi (koji je i potpredsjednik Nadzornog odbora), Abel Galacz, Jozsef Molnar, Jozsef Simola i Oszkar Vilagi.

(Hina) xduk ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙