FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

INA: istraživanje i proizvodnja temelj dobrih rezultata

Autor: nbrc
ZAGREB, 7. prosinca 2010. (Hina) - Investicije i rezultati ključnih projekata posljednjih godina poput onih u Siriji te Sjevernom Jadranu i polja u kontinentalnoj Hrvatskoj pridonijeli su pozitivnom financijskom rezultatu Ine unatoč teškim vremenima za sve naftne kompanije, izjava je predsjednika Uprave Ine Zoltana Aldotta na svečanosti obilježavanja dana Sv. Barbare, zaštitnice rudara, koju danas prenose iz Ine.

"Istraživanje i proizvodnja nafte i plina je vrlo konkurentan posao i zahvaljujući projektima u proizvodnji koji su započeli prije pet ili deset godina, INA ima više nego dobre srednjoročne izglede da ojača svoju poziciju u regiji", kazao je Aldott na jučer održanoj tradicionalnoj svečanosti u povodu Sv. Barbare.

U priopćenju Ine se ističe kako se na tom obilježavanju naftaške tradicije govorilo i o rezultatima ovogodišnjeg poslovanja i planovima za sljedeće razdoblje.

Glavni izvršni direktor Ine i izvršni direktor za Istraživanje i proizvodnju Bojan Milković govorio je o ovogodišnjim rezultatima u istraživanju i proizvodnji nafte i plina u zemlji i inozemstvu te predstavio zajedničke istražne projekte poput otkrića plina na polju Zalata-Dravicate, projekte na Sjevernom Jadranu, u Siriji, Egiptu i Angoli.

"Analiza novih potencijalnih istražnih i razradnih koncesija u Hrvatskoj i unaprjeđenje kompanijske kulture su temelj uspjeha i snage Ine i u 2011. godini", naglasio je Milković.

Sveta Barbara (4. prosinca) zaštitnica je rudara, a iz Ine ističi kako će se ovogodišnji Dan rudara obilježiti i danas na okruzima Posavina, Podravina i Slavonija gdje INA ima značajne aktivnosti na području istraživanja i proizvodnje nafte i plina.

Prema ranije objavljenim rezultatima poslovanja, INA Grupa je u prvih devet mjeseci ove godine ostvarila neto dobit od 559 milijuna kuna, od čega je u neprekinutom poslovanju ostvarena neto dobit od 1,02 milijarde kuna, a u trgovanju plinom gubitak od 460 milijuna kuna.

(Hina) xnb ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙