FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HANFA: ostaje na snazi suspenzija trgovanja dionicom Ine

Autor: scvi
ZAGREB, 6. prosinca 2010. (Hina) - Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (HANFA) izvijestila je danas da suspenzija trgovanja dionicom Ine i dalje ostaje na snazi.

HANFA je u petak ujutro naložila Zagrebačkoj burzi da bez odgode privremeno obustavi trgovanje dionicama Ine dok javnost točno i ispravno ne bude obaviještena o okolnostima ponude mađarskog MOL-a otkup dionica Ine.

Ponuda MOL-a odnosi se na 800.910 dionica ili 8,009 posto dionica Ine koje imaju institucionalni i privatni investitori.

U današnjem priopćenju HANFA navodi da unatoč najavama MOL-a i Središnjeg klirinškog depozitarnog društva d.d. kako će zatražiti mišljenje HANFA-e o pojedinim aspektima ovog posla, Agencija do danas nije zaprimila nikakav pisani zahtjev za izdavanjem mišljenja.

„Nadalje, s obzirom na medijska nagađanja o mogućim postupcima zainteresiranih strana u svezi s ovom ponudom, koja do danas nisu potvrđena niti demantirana od bilo koje od zainteresiranih strana, držimo da još uvijek nisu ispunjeni uvjeti za trgovanje dionicom društva INA na informiran i fer način. Stoga suspenzija trgovanja tom dionicom i dalje ostaje na snazi“, navodi se u priopćenju HANFA-e objavljenom na njezinim web stranicama.

(Hina) xpp ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙