FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hanfa: suspenzija trgovanja dionicama Ine i dalje na snazi

Autor: tper
ZAGREB, 6. prosinca 2010. (Hina) - Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (Hanfa) objavila je danas na svojim web stranicama da suspenzija trgovanja dionicom Ine na Zagrebačkoj burzi i dalje ostaje na snazi.

Hanfa je u petak naložila Zagrebačkoj burzi da privremeno obustavi trgovanje dionicama Ine do trenutka kada javnost bude točno i ispravno obaviještena o okolnostima ponude mađarske naftne kompanije MOL o otkupu dionica Ine od malih dioničara.

Iz Hanfe danas navode da unatoč najavama MOL-a i Središnjeg klirinškog depozitarnog društva kako će zatražiti mišljenje Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga o pojedinim aspektima ovog posla, Agencija do danas nije zaprimila nikakav pisani zahtjev za izdavanjem mišljenja.

"S obzirom na medijska nagađanja o mogućim postupcima zainteresiranih strana u svezi s ovom ponudom, koja do danas nisu potvrđena niti demantirana od bilo koje od zainteresiranih strana, držimo da još uvijek nisu ispunjeni uvjeti za trgovanje dionicom društva INA d.d na informiran i fer način. Stoga suspenzija trgovanja tom dionicom i dalje ostaje na snazi", navode iz Hanfe.

Mađarski MOL izvijestio je na konferenciji za novinare u četvrtak, 2. prosinca, a potom u petak putem Burze, o svojoj ponudi za kupnju dionica Ine od malih dioničara po cijeni od 2.800 kuna za dionicu.

Ponuda MOL-a, koji trenutno ima 47,16 posto dionica Ine, odnosi se na 800.910 dionica ili 8,009 posto dionica Ine koje imaju institucionalni i privatni investitori.

Cijena od 2.800 kuna po dionici koju MOL nudi u svojoj ponudi je cijena po kojoj je MOL kupio Inine dionice u dobrovoljnoj javnoj ponudi za preuzimanje Ine 2008. godine, a u odnosu na cijenu Inine dionice na Burzi, koja se u posljednje vrijeme kretala od 1.700 do 1.790 kuna, to je više za oko 56 posto.

(Hina) xtp yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙