FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ZSE: Crobex skočio više od 1 posto, premda se ne trguje dionicama Ine

Autor: neba
ZAGREB, 3. prosinca 2010. (Hina) - Na Zagrebačkoj je burzi Crobex indeks skočio više od 1 posto u prvom satu današnjeg trgovanja, premda se ne trguje dionicama Ine, jer je Hanfa naložila privremenu obustavu trgovanja dionicama te naftne kompanije.

U 10,50 sati Crobex indeks bio je u plusu oko 1,2 posto, na 1.806 bodova, dok je Crobex10 porastao 0,9 posto, na 957 boda.

Redovni promet dionicama premašio je 10 milijuna kuna.

Rast indeksa bio je očekivan, s obzirom na ponudu mađarske naftne kompanije MOL za kupnju free float dionica Ine po cijeni od 2.800 kuna za dionicu.

No, dionicama Ine se ne trguje jer je Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (HANFA) danas prije otvaranja tržišta naložila Zagrebačkoj burzi da privremeno obustavi trgovanje dionicama Ine.

Obustava trgovanja trajat će do trenutka kada javnost bude točno i ispravno obaviještena o okolnostima ponude mađarske naftne kompanije MOL, što će utvrditi HANFA i o tome odmah obavijestiti Zagrebačku burzu, navodi se u rješenju HANFA-e objavljenom na web stranicama Burze.

U međuvremenu, porasla je cijena većine dionica na burzi.

U građevinskom su sektoru dionice IGH, Ingre, Dalekovoda i Tehnike poskupile između 1,3 i 4,5 posto.

U brodarskom su sektoru, pak, dionice Uljanik plovidbe, Atlantske plovidbe i Jadroplova poskupile između 0,4 i 2,1 posto.

Dionica Luke Ploče poskupila je, pak, više od 10 posto, zbog čega je završila u blokadi.

Međutim, najlikvidnijoj dionici HT-a cijena stagnira, uz promet veći od 3 milijuna kuna.

Po likvidnosti, s prometom od oko 1,5 milijuna kuna, slijedi dionica Ericssona Tesle, a cijena joj je porasla za 1,3 posto.

(Hina) xneba yneba

An unhandled error has occurred. Reload 🗙