FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Antunovac: spomen-kapelica za poginule u Domovinskom ratu

Autor: vsik
ANTUNOVAC,3. prosinca 2010.(Hina) - U Antunovcu, selu nadomak Osijeka, danas je otvorena spomen-kapelica sv. Antuna, zaštitnika mjesta, kao trajna uspomena na poginule i nestale branitelje i civile tijekom Domovinskog rata.

Projekt vrijedan 300.000 kuna ostvaren je zahvaljujući općini Antunovcu, koja je dala 100.000 kuna, i Ministarstvu obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, koje je dalo 200.000 kuna.

U spomen-kapelici postavljene su slike 40 Antunovčana poginulih u Domovinskom ratu. Načelnik općine Ivan Anušić rekao je da će se u spomen-kapelici moći pogledati dokumentarni film "Antunovac u Domovinskom ratu", koji donosi i kratke biografije poginulih branitelja i civila.

Spomen-kapelica je otvorena samo dva dana uoči 5. prosinca, kada je 1991. godine Antunovac pao u neprijateljske ruke, istaknuo je Anušić.

Riječ je o staroj kapelici koja je obnovljena i pretvorena u spomen-kapelicu posvećenu braniteljima i svim stradalnicima Antunovca, a koju je općini ustupila Župa svete Rozalije. Na svečanosti je bio i državni tajnik u Ministarstvu obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Zoran Komar.

(Hina) xvsik ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙