FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za srijedu, 1. prosinca

Autor: agrb
ZAGREB, 1. prosinca 2010. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za srijedu, 1. prosinca:

ZAGREB - Hrvatski sabor nastavlja 20. sjednicu raspravom o Godišnjem izvješću o poslovanju Financijske agencije (Fine) za 2009. godinu, na koje vlada nema primjedbi te predlaže zastupnicima da ga prihvate. U izvješću, među ostalim, stoji da je u 2009. Finu obilježio strateški zaokret u cilju zaustavljanja višegodišnjih negativnih trendova u poslovanju, te konsolidacija i prilagodba tržišnim uvjetima. To se prije svega odnosi na aktivnosti u učinkovitijem upravljanju troškovima, unutarnjem ustroju i strateškom upravljanju proizvodima (9,30 sati, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Mandatno-imunitetno povjerenstvo Hrvatskoga sabora raspravljat će na sjednici o zahtjevu za prestanak mirovanja zastupničkog mandata zastupnice Biance Matković i prestanku obnašanja zastupničke dužnosti zamjenika zastupnice (9 sati, dvorana Eugena Kvaternika, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Bivši ministar obrane Berislav Rončević i njegov pomoćnik Ivo Bačić trebali bi početi iznositi svoje obrane na suđenju u 'aferi kamioni' u kojoj ih USKOK tereti da su zlouporabom položaja i ovlasti u nabavi vojnih kamiona 2004. oštetili državni proračun za više od deset milijuna kuna. U srijedu bi svoju obranu trebao početi iznositi Rončević, dan poslije Bačić, nakon čega je po dva dana predviđeno za iznošenje završnih riječi USKOK-a i obrane. Rončević i Bačić su još na početku suđenja u siječnju ove godine kazali da se ne osjećaju krivima niti po jednoj točki optužnice kojom ih se tereti da su izravnom pogodbom od tvrtke "Eurokamioni" kupili 39 vojnih kamiona marke 'Iveco' za 34,4 milijuna kuna, iako su za 10,2 milijuna kuna bili skuplji od najniže cijene koju je na natječaju ponudila tvrtka "Man Importer" (9 sati, Županijski sud, Zrinjevac 5).

ZAGREB - Hrvatska udruga za borbu protiv HIV-a i virusnog hepatitisa održat će konferenciju za novinare u povodu Svjetskog dana AIDS-a, koji se obilježava 1. prosinca, na kojoj će predstaviti rad udruge i aktualnosti vezane za HIV i AIDS. Najavit će i ovogodišnji koncert, koji će se održati 5. prosinca u Koncertnoj dvorani Dražen Petrović, na kojem će nastupiti Let3, Laibach, KinoKlub, TBF, Lollobrigida (13 sati, šator na Cvjetnom trgu).

ZAGREB - U povodu 90. godišnjice i Dana Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu održat će se svečanost kojom će se, pod pokroviteljstvom predsjednika Ive Josipovića i predsjednice Vlade Jadranke Kosor, obilježiti ta velika obljetnica. U okviru svečanosti održat će se prigodni program koji će izvesti glazbeni teatar BelCante (11 sati, Kongresna dvorana Ekonomskog fakulteta, Trg J.F. Kennedyja 6).

ZAGREB - Tri hrvatske sindikalne središnjice Nezavisni hrvatski sindikati, SSSH i Hrvatska udruga sindikata organiziraju okrugli stol o "Hrvatskom mirovinskom sustavu: između financijske održivosti i socijalne prihvatljivosti" a u sklopu projekta "Uloga sindikata u reformama mirovinskih sustava u zemljama jugoistočne Europe", koji je podržala Međunarodna konfederacija sindikata (ITUC/PERC), a financira ga Vlada Kraljevine Norveške i Norveška konfederacija sindikata LO, (10 sati, Hotel Palace, Trg J. J. Strossmayera).

ZAGREB - U organizaciji Udruge za promicanje filozofije iz Zagreba i Hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu otvara se trodnevni međunarodni filozofski simpozij "Metaphysics, Language and Morality". O temama iz suvremene metafizike, filozofije jezika i etike izlagat će više od trideset filozofa iz Australije, Češke, Finske, Mađarske, Indije, Irana, Italije, Nizozemske, Poljske, Slovačke, Slovenije, Španjolske, Velike Britanije, SAD-a i Hrvatske (10 sati, Hrvatski studiji Sveučilišta u Zagrebu, Znanstveno-učilišni kampus Borongaj, Borongajska cesta 83d).

ZAGREB - Pod pokroviteljstvom hrvatskog i ruskog ministarstva kulture otvara se izložba fotografija "Zakhar Kolovsky: Tragovi", koja se organizira u suradnji s Ruskim državnim centrom za fotografiju (ROSPHOTO) iz Sankt Peterburga. Izložba će biti otvorena do 15. siječnja (19 sati, Muzej Mimara, Rooseveltov trg 5).

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

ujutro: Milka Ćurković

popodne: Neven Leskovar

navečer: Mate Kovačević

telefon: 01/48-08-600

telefaks: 01/48-08-822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xagrb ymć/yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙