FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: rsal
ZAGREB, 12. studenog 2010. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:

POKLJUKA/ZAGREB

Iako se tijekom današnjeg dana očekivalo razrješenje sudbine hrvatskog biatlonca Jakova Faka koji želi nastupati za Sloveniju, petak nije ponudio nikakve vijesti glede dogovora oko ispisnice i odštete. "Razočaran sam što tijekom današnjeg dana nije stigla ispisnica iz Hrvatskog biatlonskog saveza, te mi sada ostaje samo da čekam. Biatlonska sezona počinje za dvadesetak dana i vjerujem da će dotad moja situacija biti riješena, te da ću moći nastupati za Sloveniju", kazao je s priprema slovenskih biatlonaca na Pokljuci u izjavi za RTL televiziju Jakov Fak.Hrvatski biatlonski savez traži od slovenskog saveza odštetu od 100.000 eura zbog propalih sponzorskih ugovora, a neslužbeno se u slovenskim medijima pojavila vijest da su Slovenci spremni platiti 60.000 eura i to navodno u opremi. "Situacija oko Jakova Faka je neizvjesna, a svi se trudimo da to ne utječe na ostale naše biatlonce", kazao je za STA glavni trener slovenske biatlonske vrste Uroš Velepec. Sezona Svjetskog kupa počinje 1. prosinca u švedskom Oestersundu.

ZAGREB

Predsjednik Republike Ivo Josipović primio je večeras veslače Davida Šaina, Damira Martina te braću Martina i Valenta Sinkovića koji su 5. studenoga na Svjetskom prvenstvu u Novom Zelandu osvojili zlatnu medalju u četvercu na pariće. "Čuo sam da ste obećali zlatnu olimpijsku medalju u Londonu", kazao je na početku razgovora Predsjednik Josipović, istaknuvši da je veslanje jedan od najtežih, ali i najzdravijih sportova. "Čestitam vam na izvanrednom uspjehu koji ste ostvarili ne samo na ovom prvenstvu, čestitam vam na i na ostalim medaljama, ali i na porukama koju šaljete mladim ljudima. Vi ste dokaz kako naši ljudi mogu postići velike uspjehe", kazao je Predsjednik Josipović. Trener zlatnog četverca i tvorac svih njihovih uspjeha Nikola Bralić nije krio zadvoljstvo prijemom kod Predsjednika. "Počašćen sam što nas je primio Predsjednik Republike, a vjerujem da bi ovaj protokolarni susret mogao donijeti i nove sponzore u veslanje. Nije me začudilo što Predsjednik zna toliko puno u veslanju jer on dolazi s Pravnog fakulteta gdje je taj sport izrazito razvijen. Oni imaju i svoj osmerac, a Predsjedniku sam kazao da sam upravo ja bio trener studentskog osmerca kada smo osvojili prvenstvo države", kazao je Bralić. Hrvatski četverac na pariće je ove sezone slavio u Svjetskom kupu, obranio zlato na SP do 23 godine i osvojio srebro na EP, a vrhunac sjajne sezone stigao je zlatom na SP-u na Novom Zelandu. U izaslanstvu Hrvatskog veslačkog saveza koji je Predsjedniku tijekom susreta uručilo fotografiju s pobjedničkog postolja na Novom zelandu bili su predsjednik Saveza Zdravko Jurčec, glavni tajnik Zdravko Gajšak, izbornik Krešimir Ižaković, veslač Mario Vekić i team-manager Zoran Emeršić.

ZAGREB/ST.VULBAS

Hrvatska boćarka Nives Martinaš plasirala se u polufinale discipline brzinsko izbijanje na Svjetskom prvenstvu u francuskom St.Vulbasu, kod Lyona, na kojem nastupaju boćarice iz 18 zemalja.Martinaš, članica riječkog kluba Pašac, nastupom u polufinalu, koje je na rasporedu u subotu ujutro, osigurala je najmanje brončano odličje u ovoj diciplini, a u petak se uspjela plasirati i u četvrtfinale discipline pojedinačno klasično.

SPLIT

Nakon odlične organizacije Kupa kontinenata koji je ove godine održan na stadionu Poljud, grad Split i Hrvatski atletski savez (HAS) ulaze u kandidaturu za Europsko prvenstvo 2016. godine.Ova kandidatura predstavlja nastavak uspješne suradnje Splita i HAS-a, a kompletna dokumentacija kandidature treba biti dovršena do kraja veljače i dostavljena u sjedište Europske atletske federacije, poručio je direktor HAS-a Siniša Ergotić.Ove godine europsko prvenstvo je održano u Barceloni, za dvije godine će biti u Helsinkiju, a 2014. godine najbolje atletičare Starog kontinenta ugostit će Zurich. Pored Splita interes za EP 2016. godine pokazali su i Poljska, Turska, Velika Britanija, te Nizozemska.Kandidati moraju predati dokumentaciju do konca veljače iduće godine, a Europska atletska federacija (EAA) će odluku o domaćinu 23. izdanja EP-a donijeti u studenom 2011. godine.

MADRID

Trener madridskog Reala Jose Mourinho dobio je dvije utakmice kazne zbog isključenja na utakmici Kupa Kralja na Berbabeu protiv trećeligaša Murcie.

U utakmici koju je Real dobio s 5:1, Mourinho je zarana dobio crveni karton zbog svađanja sa sucem, a Disciplinska komisija mu je izrekla njegovu prvu kaznu na klupi Reala.Zbog suspenzije Real će bez Mourinha na klupi morati odraditi utakmice protiv Sporting Gijona i Athletic Bilbaoa, ali se zato Portugalac vraća na "El Classicu" protiv Barcelone na Nou Campu 29. studenoga.Ta utakmica je i temeljni razlog što je dobio samo dvije, a ne tri utakmice kazne, uobičajene kada trener zaradi isključenje.

PARIZ

Šveđanin Robin Soderling i Francuz Michael Llodra prvi su polufinalisti ATP masters turnira u Parizu. Soderling je u prvom četvrtfinalu svladao Amerikanca Andya Roddicka s 7:5, 6:4 u pravom vatrometu as-servisa. Iako je meč trajao samo dva seta bilo ih je ukupno 33, Šveđanin je "ispalio" 18, a Roddick 15 aseva. Oba tenisača su se plasirala i na završni ATP Masters u Londonu. Nakon što je izbacio Novaka Đokovića, Llodra je u četvrtfinalu eliminirao i 10. nositelja Rusa Nikolaja Davidenka s 7:5, 6:1. Llodra (30) će se za finale boriti sa Soderlingom.

RIM

Udruženje talijanskih nogometaša (AIC) zaprijetilo je štrajkom ukoliko se do 30. studenoga s vodstvom Serie A ne postigne dogovor oko novog kolektivnog ugovora.Talijanski nogometaši su i u rujnu najavili obustavu utakmica na jedan dan, no kasnije su odustali od prosvjeda zbog negativnih reakcija javnosti na prosvjede 'pijanih milijunaša'. Sada idu do kraja.

"Odgovor vodstva lige čekat ćemo do kraja mjeseca, a tada stupamo u štrajk," najavili su iz AIC-a.Predsjednik Talijanskog nogometnog saveza Giancarlo Abete pokušao je smiriti napetosti, no za sada nije uspio pa klubovi i igrači ne popuštaju u svojim zahtjevima. "Pokušat ćemo nagovoriti obje strane da neovisna komisija prouči cijeli slučaj i donese svoje mišljenje," kazao je Abete.Cijeli situaciju pozorno prate i u Talijanskom olimpijskom odboru (CONI) strahujući da bi primjer nogometaša uskoro mogli slijediti i ostali sportaši. "Vjerujem kako će se dogovori ipak postići," kazao je predsjednik CONI-a Gianni Petrucci.

MANCHESTER

Bivši vratar danske nogometne reprezentacije i Manchester Uniteda Peter Schmeichel (46) smatra kako je atmosfera u redovima Manchester Citjya izrazito loša i uvjeren je kako će uskoro biti još gore."U Manchester Cityju samo kupuju. Toliko su se nakupovali da su postali umorni od shopinga, a sada im se sve obija o glavu. Samo čekam kada će sve eksplodirati. Siguran sam da u ovoj sezoni neće ostvariti ništa dobro," kazao je Schmeichel koji je profesionalnu karijeru završio upravo u redovima Cityja. Schmeichel je savjetovao vodstvo 'plavih' da se ugledaju na susjede s Old Trafforda. "Bilo bi najbolje da se ugledaju na Manchester United. Na Old Traffordu već 25 godina vode pametnu politiku i nitko ne posluje bolje od njih," zaključio je Schmeichel.Legendarni danski vratar za United je igrao osam godina, od 1991. do 1999. godine. Potom je igrao za Sporting (1999-2001), Aston Villu (2001-02) i Manchester City (2002-03).

MILANO

Napadač Milana Alexandre Pato bit će izvan terena najmanje mjesec i pol dana zbog ozljede bedrenog mišića zarađene na prvenstvenom dvoboju s Palermom u srijedu.Brazilac je tako otpao iz konkurencije i za pripremni dvoboj Brazil - Argentina u Kataru sljedećeg tjedna. Na utakmici s palermom ozlijedio se, ali puno teže, i Filippo Inzaghi za kojeg je sezona završena. Bez Inzaghia i Pata Milanov napad u sljedećih mjesec i pol dana ostao je samo na Zlatanu Ibrahimoviću i Robinhu.

(Hina) xrš yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙