FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HŽ: potpisan ugovor za projekt IS Cargo

Autor: tmis
ZAGREB, 25. studenog 2010. (Hina) - Tvrtke HŽ Cargo, King ICT i AB Ovo Nederland zaključile su ugovor vrijedan 14,7 milijuna kuna za projekt IS Cargo u sklopu kojeg će se HŽ Cargu isporučiti informatički sustav za upravljanje tehnološkim procesima prijevoza tereta koji uključuje programsku i sklopovsku opremu te integraciju s ostalim HŽ-ovim poslovnim sustavima, izvijestili su danas iz HŽ-a.

Dodajući da će primjena takvih visoko-standardiziranih tehnologija osigurati konkurentnost i pozicioniranje na željezničkom teretnom tržištu, iz HŽ-a ističu i da je to dio pripreme za liberalizaciju tržišta koja će se odgoditi 2013.

Rok za dovršenje tog projekta je 12 mjeseci od zaključenja ugovora.

HŽ Cargo će kroz projekt IS Cargo osigurati bolju komunikaciju s drugim željezničkim tvrtkama i kvalitetniju razmjenu informacija, a očekuje se i da će to pridonijeti optimalnom funkcioniranju alijanse Cargo 10, unapređenju suradnje i razmjene roba s željeznicama u okruženju.

Sustav bi trebao pridonijeti i smanjenju troškova i boljoj organizaciji rada, a sinkronizirat će se i s projektom HŽ SAP s kojim će činiti cjeloviti program.

Iz HŽ-a naglašavaju i da potpisivanjem tog ugovora HŽ Cargo postaje prva tvrtka za prijevoz roba željeznicom u istočnom dijelu Europe koja će koristiti RCS (Rail Cargo System).

(Hina) xpp/xtam yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙