FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za utorak, 16. studenog

Autor: dduk
ZAGREB, 16. studenog 2010. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za utorak, 16. studenog.

* ZAGREB - U okviru predstavljanja projekta "Žene na tržištu rada" bit će svečano uručeni ugovori o dodjeli bespovratnih sredstava, a svečanosi će nazočiti i predsjednica Vlade Jadranka Kosor. Bit će dodijeljeni ugovori o dodjeli bespovratnih sredstava za 18 korisnika, najuspješnijih prijavitelja na natječaj. Ukupan je iznos više od dva milijuna eura za projekte usmjerene uključivanju na tržište rada onih skupina žena koje su suočene s posebnim teškoćama pri zapošljavanju. Projekt "Žene na tržištu rada" provodi se u okviru Operativnog programa Razvoj ljudskih potencijala uz financijsku potporu Europke unije kroz IV. komponentu instrumenata pretpristupne pomoći (IPA) (10.00 sati, u Hotelu Dubrovnik, Ljudevita Gaja 1).

ZAGREB - Hrvatsko udruženje menadžera i poduzetnika CROMA na tradicionalnom godišnjem susretu obilježit će i 20. godišnjicu rada, a predstavit će i ovogodišnje dobitnike nagrade menadžer godine. U sklopu 20. susreta CROMA-e održat će se i savjetovanje "Društveno odgovorno poslovanje i fiducijarna odgovornost uprave" (10,00 sati konferencija za novinare, a svečana dodjela priznanja u 19,30 sati, Hotel Westin, Kršnjavoga 1).

ZAGREB - Predstavnici Delegacije Europske unije u Hrvatskoj i HŽ-Holdinga potpisat će dva ugovora vezana uz projekt "Sustav signalno-sigurnosnih uređaja na Zagreb Glavnom kolodvoru" koji se sufinancira sredstvima EU-ova instrumenta pretpristupne pomoći u vrijednosti od 12,6 milijuna eura, odnosno 92 milijuna kuna. Riječ je o ugovorima o izvedbi i nadzoru nad radovima u sklopu projekta osiguranja zagrebačkog Glavnoga kolodvora koji je prvi od triju projekata iz operativnog programa za promet 2007-2011. (12 sati, salon Glavnog kolodvora, Trg kralja Tomislava 12).

* ZAGREB - Sindikat hrvatskih željezničara održat će konferenciju za novinare u povodu potpisivanja ugovora vezanih uz projekt Sustav signalno-sigurnosnih uređaja na zagrebačkom Glavnom kolodvoru, na kojem će izraziti snažno protivljenje da se projekti koje sufinanciraju hrvatski građani povjeravanju stancima, dok se istodobno tvrtke u vlasništvu HŽ Infrastrukture zbog nedostatka posla nalaze pred stečajem (11,30 sati, Glavnog kolodvor, ispred lokomotive).

ZAGREB - "Jačanje administrativnih kapaciteta hrvatske porezne uprave na području razmjene informacija vezanih za oporezivanje dohotka od štednje isplaćenog u obliku kamata", naziv je IPA 2008 Twinning Light projekta koji će predstaviti Delegacija Europske unije i Ministarstvo financija. Projekt financira Europska unija, a ukupna vrijednost ugovora iznosi 192.706 eura. Cilj je izgradnja administrativnih kapaciteta na području razmjene informacija o isplaćenim kamatama na štednju kroz uspostavu jedinstvene prakse država članica s ciljem borbe protiv porezne prijevare. (10,00 sati, prostorije Središnjeg ureda Porezne uprave, Boškovićeva 5).

ZAGREB - Tijekom prvih devet mjeseci ove godine u Hrvatskoj je prevezeno 106,4 milijuna putnika i 94,2 milijuna tona robe, objavio je Državni zavod za statistiku (DZS). Broj prevezenih putnika u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje manji je za 4,5 posto, a robe je mjereno tonama, prevezeno 15,1 posto manje. U strukturi prijevoza putnika u prvih devet mjeseci, željeznica ima udio od 49 posto, cestovni prijevoz 40 posto, pomorski i obalni prijevoz 10 posto, a zračni prijevoz 1 posto.

* su označeni događaji za koje je poziv stigao nakon prvog emitiranja najave Gospodarstva

dežurne urednice:

prije podne: Nevenka Brčić

poslije podne: Davorka Stanešić

tel: 01/ 4808 680

fax: 01/ 4808 821

e-mail: gospodarstvo@hina.hr

(Hina) xduk/xbn yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙